Merdeka.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
Merdeka.
Hanya pada jasad.
Hakihatnya.
Masih terbelenggu.
Dijajah.

Merdeka.
Bukan hanya jasad.
Tapi.
Akal turut sama.
Seiring.

Merdeka.
Jangan hanya leka.
Ingat.
Nikmat Allah beri.
Jaga.

Doa.
Kemerdekaan.
Kesejahteraan.
Keamanan.
Terpelihara.
Dari ancaman.
Luar & dalam.
Titipkan juga.
Doa untuk saudara.
Seagama.

Eid. 1434H.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Late update for raya. Hee. Some of the moment captured this Syawal. Just a short update. ;)

Raya pertama kat Simpang Durian. :)
 

Rumah Mak Ngah kat Bahau.
Johol. :)
Jauh perjalanan ke rumah Teacher Manisah. First time datang. Thanks teacher! Terima kasih kat Ummi jugak for the picture. ;)

Nampak tak betapa 'comel'nya aku disitu. Haha. ><
Ehem, beraya ke  rumah Shila & Acha. Masa ni aku sleep over kat rumah Shila 2 hari. Thanks my sayang!


Alhamdulillah. Dapat jugak beraya. Sebelum ni tak menyempat jek. Thanks kengkawan yang sudi datang rumah. Lepas jugak nak tengok muka kan, ehehe. Syukran Rabb untuk kesempatan kali ni.  Mana yang tak berjumpa tu, aku doakan kalian dari jauh ye. Ada rezeki, mungkin lain kali kita jumpa. InshaAllah. Serius, rindu. Fi hifzillah. :)

Cuti sem nak habis dah woi!
;)

OUT!


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Let it out.
Talk.

Talk to the only One.
Allah.
He heard you.
Have faith.

Let it out.
Cry.

Cry to the only One.
Allah.
He heard you.
Always.

Let it out.
Pray.

Pray to the only One.
Allah.
He heard you.
He knows better.

Keep praying.
Be strong.
:)

Lemah.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Noob. Yep. Aku lah tu. Kalau korang nak tahu lagi lebih lanjut pasal apa makna "#R4BIA" ni, korang rujuk sinisini, & sini pon boleh. Aku suggest jugak korang baca ni, supaya lebih tahu serba sedikit pasal apa sebenarnya konflik Mesir sekarang ni.

Ayuh,
tadahkan tangan.
Bersama panjatkan.

Doa.
Mohon.
Mereka kuat.
Mereka selamat.
Mohon.

Siapa,
mereka?
Yang dizalimi.
Yang berjuang.
Untuk agama.
Allah.
Rabb.
Lemahnya aku.
:'(

Satu Kosong.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Salam raya! Haha, amacam kutipan duit raya, masyuk?? Dapat lagi ke?? Alhamdulillah. Ada lagi rezeki untuk aku dapat duit raya tahun ni. Hehe. Jangan jealous ya siapa siapa yang tak dpaat tu, hehe. ;)

Dah 10 Syawal dah. Sekejap jek. Yep. Then lepas ni dah nak masuk bulan September. Ohoo! Nak balik UPM dah hohoi. Excited? Nervous? Sad? Well, semua ada. Bercampur campur. Yelah, dah nak masuk kuliah balik kan, mana tak bercampur perasaannya kan.

Dengan nak tinggalkan rumah, bilik,mak, ayah, adik kat rumah ni. Hei. Haha, gaya macam nak tinggalkan lama. Padahal weekend balik jugak kengkadang kan. GEDIK. :p Lama jugak aku tak menulis ni. Since daripada awal bulan aritu kan. Malas plus takde idea nak tulis apa. So, kali ni merepek meraban jek la aku tulis. Huihui.

Nak update pasal aku pergi beraya pon malas tahap maksima. InshaAllah, sebelum aku masuk UPM nanti, aku update, hehe. Kali ni dapat jugak aku beraya dengan kengkawan sekolah aku. Sebelum ni kan aku asik takde je. Berjaya jugak tahun ni. Alhamdulillah. :)

Pray for Syiria.
Pray for Egypt.
Pray for Palestin.
Pray for Ummah.
Jom tembak doa bebanyak.
;)

Sanah Helwah.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Kawan, 
Nurazreen Ali Badri,
Selamat Ulangtahun Ke-21.

Semoga sihat selalu.
Semoga dirahmati dibawah lindunganNya.
Semoga berjaya dalam hidupmu.

Kawan,
Aku rindu.
Lama tak bersua.
Banyak cerita.
Tersimpan.
Untuk dikongsi.

Didoakan.
Moga kau bahagia.
Bersama keluarga tersayang.
Bersama dia disisi.
Sayang kau.
Kerana Allah.

p/s: Maaf aku curi gambar kau. Lama tak jumpa. Tiada gambar baru dalam simpanan. ;)

Rindu.
Kenangan.

Syawal 1434. :)


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Maaf Zahir Batin. ;)
Simple + express edit.
Happy Syawal!
;)

Mixed feelings.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


I'm not strong enough.
No I'm not.