DAY FOUR : 10 things you want to say to one person .

Lets do this challenges !
DAY ONE : 10 things about you .
DAY TWO : 10 things you love .
DAY THREE : 10 things you hate .
DAY FOUR : 10 things you want to say to one person .
DAY FIVE : 10 wishes .
DAY SIX : 10 items you can't live without .
DAY SEVEN : 10 important people .
DAY EIGHT : 10 of your favourite songs .
DAY NINE : 10 ways to win your heart .
DAY TEN : 10 final words . 

DAY FOUR : 10 things you want to say to one person .

" Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..

Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..

Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.

Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..

Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..

Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda..

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,

anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.

Selagi dia dengan kamu, percayalah,

walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.
Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan berkata,
“tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.

Apabila dia kembali tenang,

percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..

Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.

Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah

tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda

kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 anda. "

tak tau nak cakap ape dah kann .
lme aQ simpan text nie, bermanfaat gak akhirnya .
sumber aQ tak igt plak ktne, hukhuk, amik sblum zmn b'blog lagi .
yang pastinye, ngn bantuan Mr.Google ^^ 

DAY THREE : 10 things you hate

Lets do this challenges !
DAY ONE : 10 things about you .
DAY TWO : 10 things you love .
DAY THREE : 10 things you hate .
DAY FOUR : 10 things you want to say to one person .
DAY FIVE : 10 wishes .
DAY SIX : 10 items you can't live without .
DAY SEVEN : 10 important people .
DAY EIGHT : 10 of your favourite songs .
DAY NINE : 10 ways to win your heart .
DAY TEN : 10 final words . 


DAY THREE : 10 things you hate

  Makan sayur ! !
ta suka, ta suka, ta suka . . 

   Internet wat perangai 'TERBAIK' time masyuk² online . .

  Benci gila pada perokok . .
asap rokok uh membahayakan aQ lahh ! !

  Habuk ! !
nanti bersin ta berenti, sampai sakit and merah² hidung aQ . .

  Kucing, tak kira anak or maknya ~
i dont know why . .

  Kredit aQ abes, kuang, kuang, kuang . .
abes sangat pown tak leyh kann, ngee~

  Demam melanda diri . .
keje ape pown ta jadi, duduk aje lahh . .

  Orang yang perangai macam bangang . .
bangang macam mane tu ? ? ahaha, jom fikir sama² :p

  Bossy, arah orang pandai, then wat keje ta reti . .
pale hanguk dye, nak keje perfect, tapi arah² orang je, gile . . pandai sangat, wat sendiri lahh ! ! 

  Sendirian ajerp . . .
sunyi kowt, gile bosan ! ! erghh, benci gilak . . 

done for the 3rd day, yeay ! !

DAY TWO : 10 things you love

Lets do this challenges !
DAY ONE : 10 things about you .
DAY TWO : 10 things you love .
DAY THREE : 10 things you hate .
DAY FOUR : 10 things you want to say to one person .
DAY FIVE : 10 wishes .
DAY SIX : 10 items you can't live without .
DAY SEVEN : 10 important people .
DAY EIGHT : 10 of your favourite songs .
DAY NINE : 10 ways to win your heart .
DAY TEN : 10 final words .


DAY TWO : 10 things you love

My phones --> SE W705 & Nok 5300

Nokia tu da banyak berjasa ^^

Mr.Lappyku --> ASPIRE 4738z

Dapat bile masuk matrik

Dompet PURPLE ku

Mcm² lah simpankann

Beg bulat²

Selalu dibawa bersama (:

Koleksi jam tangan

Akan bertambah lagi nie

Perfume favourite

Love this so much !

Lip balm

Keperluan untuk bibir aQ yang sensitif

Diaries

Susah kalau tade nie =.='

Pensil case

Life as a student, nie sangat penting ;p

Last one, my blogie --> Kechikuma [sayang blogie ketat²]

thanx kt Angah send pic lappy tu .
Mr.Lappy is not with me .

SAYA BLOGGER GADIS MELAYU.


woot, woot, what a busy day arinie kan . .
apa yang busy sangat tu . . ?
haha, yelah, dalam 1 hari nie, banyak pulak post yang aQ wat . .
tak pernah² aQ lakukan sebelum nie la kann, ngeee~

oke, kali nie aQ di tag oleh Izzaty pulak, maceh . . ><
join bloglist lagi deyhh, ahaha . .
disebabkan dah memang sah² aQ nie MELAYU, so aQ join lah . .
 
senang je nak join :
  1. buat satu entry bertajuk : SAYA BLOGGER GADIS MELAYU.
  2. letakkan banner di atas dan linkkan ke sini .
  3. tag member² [bukan lelaki yerp] : Miemiey tag 1 jerp ^^
  4. copy & paste url entry anda di ruang komen entry .
  5. expired date??? Ayu [penganjur] akan expand sehingga 31/12/2011
 
orait done doing this post, rehat sebentar .
[kang nak sambung lagi]


"SIAPA BERTUAH DAPAT HADIAH BAJU HARI RAYA DARI Art Z'Zone"


Assalamu'alaikum kawan², ehehee . .
bace tajuk pown dah best kowt . .
maceh pada Miss Daya kite, kerana tag aQ untuk GA nie, jeongmal gumawo ! ^^
 rasa² ta pernah lagi aQ join mana² GA ag kowt . .
first time lah nie, nak cuba lah kann . .
mana nak tau kan, dapat ke, amin . . ;]
baju raya tuu, taya nak beli dah, ahaha . . [konon jek tu tank beli~]

syarat² penyertaan :

1. like page Art Z'Zone . AND follow sangselembai.blogspot.com
2. buat simple entry pasal giveaway ni. letak banner SANGSELEMBAI.BLOGSPOT dan link kan pada page Art Z'Zone. 
3. tajuk entry : "SIAPA BERTUAH DAPAT HADIAH BAJU HARI RAYA DARI Art Z'Zone" .
4. tinggal url entry korang di ruangan blog.
5. tag entri ini kepada 3 kawan, lebih pown tape .


senang kan, kan, kan . . ??
nak tag mereka nie pulak :
oke done, ehehe . .
ha, apa lagi kawan², jomlah join !

tarikh tutup : 20 July 2011 
[akan dipanjangkan ikut sambutan]

10 day challenge . .

Lets do this challenges !
DAY ONE : 10 things about you .
DAY TWO : 10 things you love .
DAY THREE : 10 things you hate .
DAY FOUR : 10 things you want to say to one person .
DAY FIVE : 10 wishes .
DAY SIX : 10 items you can't live without .
DAY SEVEN : 10 important people .
DAY EIGHT : 10 of your favourite songs .
DAY NINE : 10 ways to win your heart .
DAY TEN : 10 final words . 
credit to : Dya Azman (:

DAY ONE : 10 things about you
Aq mulakan dengan nama aQ dulu keyh . Maybe korang tau da kowt, tapi still nak gtau gak . Ikut dalam ic, nama penuh aQ Nur Atiqah Binti Mauli Azam . Panjang ta, haha . Got lots of nicknames, but yang paling selalu digunakan Kechik, Abot, Atie and Kechikuma, ehehe . Semua uh member² aQ yang guna, family aQ juz panggil Kak Ieqa  sajerp.

Ha, aQ nie boleh dikatakan banyak bercakap la jugak . Kalau da start bercakap tu, susah nak berhenti meyhh~ Memang bisingla kowt, even member aQ pown cakap petir, haha . Once da bukak mulut, laju jekk kua kann, tapi tengok situasi jugak sebenarnya . Aq tadelah nak bercakap je kowt kann, penat le mulut aQ nie, hehe .


PURPLE adalah favourite colour aQ . Koleksi barang ungu aQ pown da bertambah, haha . suka³ . Warna ni aQ suka since daripada aQ kecik lagi . Kalau mewarna, tade warna ungu ni, tak sah . Eventhough fav warna aQ selalu berubah, but UNGU tetap dihati . [dah tak anti-PINK dah]

Aq peramah lah . Bukan nak menguningkan kunyit sendiri, tapi member aQ yang cakap camtu, ehehe . Aq jenis kawan dengan semua orang, tapi kalau dah wat hal dengan aQ, memang susah aQ nak baik balik tau . Ni memang aQ, so, jangan wat hal key ngan aQ . Aq lebih prefer guna 'AKU' daripada 'SAYA', even dengan someone yang baru aQ kenal . Sape² yang rasa m'gunakan 'AKU' cam kurg ajar cket tu, minta maaf yerp .

Gelak macam pontianak . Tulah yang selalu aQ dengar kalau aQ da abes gelak, especially daripada family aQ, belah mak and bapak . Member² aQ pown selalu gak cakap meyhh~ Yes, I admit it ! Aq nie gelak memang lantang and boleh menyakitkan telinga, hikhik . Betol tak kawan² . Jiran aQ pown kata selalu dengar aQ gelak kt umah dye . Menurut Wan aQ, [belah ayah] aQ ikowt Wan Alang aQ . Yup, dye gelak memang kuat . Macam bercakap gak, sekali da start tu, akan amik mase untuk aQ stop gelak . [i dont know why] 

Aq nie makan memilih yang amat sangat . Banyak seyh makanan yang aQ tak makan, especially SAYUR deyh ! Memang dari kecik aQ tak makan . Aq akan asingkan kat tepi pinggan, even small piece sekali pown . Hmm, bak kate member² aQ, hilang nikmat dunia . Tak kesah la tu babe, janji aQ sihat jek nie kann, ehehe . [sihat sangat pown tak bolehh~] 

  Even aQ da ade lesen, aQ still takut nak bawak moto . Setakat pusing² kat taman aQ nie, lepaslah . Kalau nak keluar tu, hui, menggeletar kaki aQ . Tatau la pesal . Sekali jek aQ penah lepas naik moto gie pekan, tu pown de orang temankan, kalau tak, memang tak ke mana lah aQ ngan moto tuu~

Tak suka main game . Tak kira lah pape pown game . Aq tatau nape lah kann . Asal nak main jek, mesti tak jadi . Kalau da main pown, tak tahan lame lahh~ Mesti 1, 2 minit pastu, aQ da stop dah . Sampai sekarang aQ masih mencuba nak main game pape ke ngan masa yang lebih lama . Walaupun game dalam phone belambak . 

MEMENDAM . Nie lah perangai and sikap aQ yang paling aQ tak suka . Satu² nye perangai yang member aQ perasan mengenai diri aQ, padahal aQ tatau . Haha, cane tu ? Seriously, dye talk kat aQ sal perangai aQ nie, then baru aQ sedar . Kalau tak, hmm, tah le . Yup, aQ seorang pemendam yang berjaya . Hanya orang yang special jek ley tau, member aQ tulahh~ Menangis sorang² dalam bilik merupakan hobi aQ . [akibat memendam perasaan sangat]

Last but not least sal diri aQ nie, aQ bukan jenis yang pemarah . Pombongih la bak kato orang nogoghi den, ehehe . Memang sangat jarang lah untuk aQ marah kowt . Tapi kalau dah marah tu, huii, aQ pown tak sangka yang aQ akan jadi gitu, cam jadi orang lain . Pernah merasai pengalaman nie 3, 4 kali dah . Paling teruk kalau aQ marah yang amat sangat tu, aQ akan menangis and jadi sangat senyap, satu perkataan pown tak kua . Tang menangis tu yang aQ tak percaya tu .

tatau lak bende nie ley amik mase yang lame nak wat .
ingatkan senang aje .
:p

Contest blog SAYA comel . . ^^


woot, woot . . ! ! greetings all . .
Assalamu'alaikum, hihi . .
bukak blog lagi arinie la kann . .
check out my chatbox, and Miszfazierra tag aQ untuk contest nie, maceh dear . . ^^
credit to this person (Qistina) cuz wat contest nie lah meyh . . ><

so, for this contest aQ kne tag 4orang seyh . .
nie lah calon² nye . .
 orait, i'm done la kann . .
so guys, jemput join yerp ! ! ><

If You Can Raed Tihs, You Msut Be Raelly Smrat (;

if yuo can raed tihs, you hvae a sgtrane mnid, too.
Can you raed tihs? Olny 55 plepoe out of 100 can.

i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! if you can raed tihs forwrad it.

 If you can read this, your brain is 50% faster than those who can't
 source : the Google

ahah, bosan² tade idea jap tadi, aQ ape lagi, meng'Google' la kann, eheh, then jumpa pulak benda nieh . .
interesting kowt, aQ ingatkan ape lah . .
words tuu yang menarik nyee~
tak sangka sungguh kowt, ku juga bisa bacanya deyh . .

new one lahh~

 image from : Google
owyeah ! ! SEPAH juara ML seyh ! !
congratscongrats, ehehe . .
lihatkan, aQ bilang juga apa . .
pasti deyh SEPAH juaranya, wuhuuuu ! !
tahniah gak pada yang lain² . .
JOZAN, NABIL and JAMBU . .
yang paling untung Nabil lah kann, RM150k tuuu~
lain sume kena kongsi kann, dia, sorang kau, haha, ambik . .
rezeki masing² kan, but memang best lahh . .
aQ enjoy gila tengok performance kalian semua . .
especially SEPAH la of course, hihi . .
sume pown memang TERBAIK lahh ! !
sumpah sakit perut aQ and family aQ gelak . .
[Kak Lang, Sepah lah juara, hahaha . .]




aQ pown tatau nak merepek apa dah pepagi buta nie kan . .
so, masukkan vide0 nie jerp lahh . .
latest la kowt from matluthfi nie . .
[coz aQ ta pena tgk lg . .]
and baru upload seminggu lepas daa~
layannnn~ ala, ala K-Pop seyh, haha . . :p


tidur yang nyenyak malam ni . .
sok nak bersukan ! !
*konon aje tuu~

Nak jugak ! ! ^^ JOM JOIN BLOGLIST BUDAK KUAT PERASAN TU..!


yeeehaa ! !
kali nie nak join for bloglist Mr.Amirul pulak, ehehe . .
belog beliau sangat lah menarik kann . .
macam² pown ada, even sekarang da pandai da wat tutorial ! !
ehehe, syabas yerp ! !
keep it up dude . .
bole jugak aQ yang sengal nie tengok kan, nak jalan² banyak sangat pown, tahap keRAJINan aQ nie ta bape sangat . . :p
 so, nak join la bloglist niekan, mane tau, ley tambah pengikut² ke nanti, ehehe . .
bolekan, kan, kan . . ???

hah, tu jelah nak tulis kowt, nanti ade ape², aQ tambah lagi . .

Maceh banget ya !!!

yeayyyy cheers for MiszFazierra . .
ahah, lame suda aQ ta update blog nie . .
bukak² jerp, dapat perkhabaran yang menggembirakan nieh . .
waduh², excited sekali ya aQ nie, dah kua sekali indonnya, mwahahaha, gasak lah, yang penting aQ happy . .

ha, tak lupa gax pada Mr.Luqaz kite meyh, hehhe . .
muchas gracias amigo
blog aQ tersenarai n0.16 kowt, same plak ngan tarikh birthday aQ, hehehe, lucky me . . [kebetulan je la tu kowt]

yeah, i've been busy lately nie . .
bukan ape, dok follow mak aQ gie sekolah deyh . .
dok susun atur buku² kat library uh . .
and proses buku² baru, masuk dalam sistem, ngeee~
arinie tahap keMALASan tinggi sikit, so aQ tak follow mak aQ, ehehe, maaf mak yee . .
tape, tape, s0k owang jadi helpers eyh kat padang . .
sok sekolah mak aQ wat sukan tahunan . .
merangkap ex-sekolah aQ la gak kann . .
lame da ta datang melawat, ape lagi, datang membantu je lahh . .

ha, Cikgu Norlida pulak ajak jadi cikgu ganti kat sekolah menengah . .
mane tak nye, Cikgu Hasmiza nak cuti bersalin da tak lame lagi . .
tapi kalo nak start bulan 8 sampai 10 . .
hmm, masalah la kowt tu kann . .
intake aQ nanti maybe bulan 9, takkan nak keje separuh² je pulak kann, so, mak aQ cakap, TAK PAYAH lahh . .
tolong je la dye kat library sekola uh . .
nasib, nasib . .
takpelah, aQ tak kesah pown, best gak dok sekolah tu, daripada dok umah jek camnie, BOSAN seyhhh . .
hah, papehal aQ tulis lagi lah nanti . .
masa untuk keje² umah !!!


ku tidak bisa melihat followers ku . .
ngapain dong ? ?