Final.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

 

Final exam mood.
May Allah ease.
Allahumma ameen.
:)

Bowling time bebeh!!


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Puas main, alhamdulillah!! Ehee, bukan main untuk tournament ni lah. Aku cuma main sendirian berhad jek. Maklum la, awak main pon bebudak boleh menang, ahaa. Amy je yang main untuk tournament ni. Walaupun tak menang, congrats to her! 19th place ok apa. ;) *untuk sesi pagi lah, hehee* 

Pertama kali jugak sebenarnya menjejakkan kaki ke South City Plaza tu. Fuhh, serius aku terkejut. Lengang betei! Weekend kot. Biasa kalau shopping mall ni kan sesak hujung minggu ni, tapi kat sini sunyi, takde orang weh. Kedai pon tak banyak bukak. Serius. Ahaa. Pengalaman betullah ke sana kan. Eceh.

 

Back to bowling story. Ahaa, kejohanan ni anjuran budak UPM yang amik koko bowling. Amy kata, cikgu koko dorang cikgu koko Amy jugak. Yep, dia memang kenal Amy, siap tegur and bagi galakan lagi. Hee, bertuah betei kau Amy. Tapi bukan rezeki kan, takpelah. Hihi.

Seronok tengok tournament tadi. Memasing handal gila babas la kan. Strike tu wajib ada. Bola dengan kasut pon siap bawak sendiri punya tau. Nampak dah kehebatannya tu kan. Amy sebelum main berdebar jek tengok memasing skill power power. Still, Amy dah buat yang terbaik, so I'm proud of her. Good job dear. :)

Banyak jugak orang buat tournament kat situ tadi, hadiah semua mantap mantap wa cakap lu. Terbaik, tip top punya! Pape pon tahniah untuk penganjur kejohanan ni. Nanti aku dah power up skill ke kan, nak try la jugak join tournament cenggini, hhihi.

p/s: Nampak blogger Kimi Jamai, tapi segan nak tegur. So bebuat tak tahu sajja~ Pfftt. *ayat gediks gilos* :p
Seronok lepas gian.
;)

Blogrrr & BBW!! ^^


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Blogger most wanted. Ahaa, alhamdulillah berjaya jugak pergi. Bukan apa, konon plan nak pergi awal, lepas tu tidoq tak hengat dunia, ahaa. So, aku Tipan, Paku & Amy pergi petang je. Konon konon semua geng blogger la kan. Padahal memasing dah tinggal blog berzaman dah. Berhabuk tak bertulis. Mwehehe. XD

Bila dah sampai, tak tahu nak buat apa. Tapi tapi tapi, bila sampai tu mata dah ternampak blogger Nisa Kay. Pergh pergh, lawa lah beliau. Memula segan nak tegur, so kitorang pusing dulu. Lepas tu, baru lah snap snap bersama beliau. Hee. ^^ Terima kasih sudi bergambar ye. Sempat jugak dia promote sesi dia. Pape pon, terima kasih sekali lagi menjemput. Maaf tak pergi ye kak, kami dah melilau ke tempat lain. ;)


Dah snap pusing gerai lagi. Amboi, asik pusing pening palo den. Bukan apa, sebab nak cari kaunter untuk daftar. Dok tengok orang pegang beg hijau, tapi kitorang tak dapat lagi. Nampak tak ke'jealous'annya kat situ. Oops. Hehe, lepas dah daftar, apa lagi, snap snap lagi. Haih, memang dasar betul lah kitorang ni kan.

Ingat nak masuk dewan, tapi niat dibatalkan sebab nak turun ke Big Bad Wolf kat bawah tu ha. Jadinya, kitorang datang situ berjalan aje la, cuci cuci mata sekali. Oh, by the way first time rasanya nampak Ally Iskandar depan mata. Dia jadi emcee untuk petang tu. Sempat la jugak tengok dance sikit petang tu. Such a nice event. InshaAllah untuk masa akan datang, kalau ada lagi event untuk blogger, kami datang lagi. Seminar yang ada pon kitorang akan join. Ahah. :p

Taraa!! Hasil tangkapan liar ni namanya tahu. Sebab apa?? Sebab main pakai sauk je buku pape pong. Yelah, kalau aku fikir lelama sangat nanti, langsung tak berbeli. Serius. So, bila dah pegang buku, terus ajak dorang pergi kaunter nak bayar.

Lepas beli buku, beli button comel pulak. Hahaa, nampak tak atas buku tu?? Banyak betul pilihan hoi, rambang mata aku. Beli 6 biji, belanja si Paku & Amy. Tipan sibuk mencari buku lagi masa aku dah bayar. Ramai orangkan, biasalah. Nasib baik masa kat kaunter tak ramai, so laju je aku lepas dari kaunter. Hee~ 

Puas dapat beli buku kali ni. Sebelum ni, tak beli pon. Sebab lama sangat memilih, gitu lah gamaknya. Mwehehee. I had such fun n joyous day. Alhamdulillah. Puas hati. Lega. :)
Macam ternampak lawan lama kat BBW.
Rindu kem kelip-kelip.
;)

It all started from KPSM...


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ



The Ladies~

The guys~
5 Disember 2013.

Alhamdulillah. Thanks guys. Thanks for the reunion. Terubat jugak kerinduan. Serius. Macam-macam cerita dikongsi. Lama tak berjumpa kan, hehe. Bukan lah tak berjumpa, cuma tak berkesempatan untuk duduk & kongsi cerita bersama. Hee.

Bila dah berkumpul, terimbau lah semua kenangan kenangan yang ada kan? Yep, korang bagi aku pengalaman & kenangan yang tak mungkin aku dapat lupakan, inshaAllah. ;) Susah payah korang menjaga aku yang cerewet ni, aku hargai sangat-sangat. In fact, aku terharu sebab korang sudi melayan kerenah aku yang macam tu. Thanks korang! Maaf jugak sebab dah susahkan korang jugak. Hiks.

Yeah, i know I'm an annoying person, yet you guys still treat me the best you can. For all those treatment that you guys gave to me, thanks a million. Again. I love you guys. Jiddan. Fillah.

p/s: Hal hutang itu serius. Kalau ada, mohon inform. Nanti aku bayar ya. ;)

Che Nah, Adah takde.

Dear...


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Indeed.

Just.
Remember.
All those hard work.
All those hardship.
All those struggles.
Will pay off.

Always.
Have faith.
Allah is there.
Believe.

Good things doesn't come easy.
Bear that in mind.
;)

Broga Hills.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Subhanallah. The sunrise. Beautiful isn't it? :)






Alhamdulillah, we made to the top!! Wehuu, tak sangka. Akhirnya, berjaya jugak aku jejakkan kaki ke Bukit Broga. Dah dekat 3 tahun kat UPM ni, first time pergi. Ahaha, so very the late. Ehee, bukan apa, belum ada rezeki sebelum ni. Akhirnya, Sabtu lepas dapat jugak peluang ke sana. :)

Fuh, despite of all the problems the night we went out from college, still we made it smoothly to the top. Walaupun tak semua yang naik ke puncak, but it was full of memories. Yep, sangat seronok. Kalau lah takda kawan kawan aku tu, tak mungkin aku dapat naik sampai atas tu. Thanks korang bagi support~!!

Challenging yet awesome experience all the way up there. Lebam & sakit sakit satu badan,  but it was worth it. Serious talk. Dah lama kot aku tak bertaktiviti macam ni. Fuhh, penat memang tayah cakap lah. Bila dah lama tak buat exercise gini lah jadinya, pancit. Eheh.

Thanks again korang. Even dah berulang kali, aku still nak cakap aku sayang korang. Hehe. So lepas ni mana pulak ek?? Ngee.

Tak dapat pergi rumah senget.
:'(

Mari puasa Asyura. ;)


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

“Puasa Asyura menjadi penebus dosa setahun yang lalu.” 
[HR. Muslim]

Jangan lupa baca niat! ><

Jangan.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Cukup.
Ada sebab.
Semuanya terjadi.
Allah Maha Mengetahui.
Cukup.

Jangan.
Buat tidak tahu.
Kau lebih tahu.
Aku tahu.
Jangan.

Mohon.
Jangan cabar aku.
Kesabaran aku.
Mohon.

Allah.
Keutamaan aku.
Hanya Dia yang satu.
Mengerti aku.
Sebenarnya.

Aku tidak kuat.

Escape Plan. SE familia Outing.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


October 26, 2013.
Another simple occasion. Tonton wayang beramai-ramai dekat Mid; Escape Plan. Tapi still tak cukup kuota. Ara, Tipan & Bulut tak join. Memasing ada kerja. Takpe lah, bukan rezeki. InshaAllah, lain masa & peluang, kita outing lagi beramai-ramai. Buat apa?? Pape pon boleh saje~ ;)

Superb story weh. Siapa yang tak tengok lagi tu, mohon pergi wayang cepat ok. Nak nak pelakon pon mantap, legend weh; Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger. Lepas Escape Plan, aku ingat nak tengok Insidious 2, tapi tak sempat. Takpe lah, lain masa kot. Yang penting gua dapat makanan favorite gua, Popeyes. Yeayy!! Alhamdulillah.

Yummehhh! ><


Sekejap je rasa.
Nak cuti midsem dah hoi!

Have you?


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Den tak soba nak balik umah.
Ghindu pemeli den.
Hee. :)

Selesai sudah. Alhamdulillah.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Alhamdulillah!! Yeah, akhirnya. Habis jugak test 1 sem ni. Ahaa, lamabat betei habisnya. Orang lain dah habis sebelum cuti raya haji haritu lagi kot. Takpe lah, janji test 1 dah settle, ngehehe. :)

So far so good lah jugak. Walaupun ada je jugak yang aku rasa payah nak jawab especially Software Architecture punya paper. Bila study memang rasa tak masuk apa. Tapi dah selesai jawab tu kira bersyukur jugak lah kan, ahah.

Takde idea sebenarnya nak tulis apa, so saje je lah nak kongsikan pasal test 1 ni. Gedik much kan? Ceh. Kebajetan yang membara sungguh. Lantak lantak lah. Dah aku memang nak menulis, nak buat guane kan? Yang penting aku tulis untuk aku sendiri. Ada yang sudi baca tu, alhamdulillah syukran. ^^

Hmm, tak lama dah nak cuti midsem. Rasa baru jek haritu cuti, ni dah cuti lagi. Hehe. Untung cuti raya haji beza dengan cuti midsem ni. Yelah, member aku ada yang sekali harung cuti midsem dorang, cuti raya haji haritu. Hehe, gasaklah. Yang penting cuti tu ada. Kan kan kan? Hee.

Enjoying my life.
My single life.
Totally.
Alhamdulillah Rabb.
:')

Aidiladha.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Rindukan kampung.
:'(

Rabb aku.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Rabb.
Aku selalu lupa.
Aku selalu buruk sangka.
Aku selalu fikir.
Aku sendiri.

Rabb.
Engkau tak lupa.
Engkau sentiasa ada.
Menemani.
Disisi.

Rabb.
Engkau Maha Mengetahui.
Engkau lebih arif.
Tentang aku.
Tentang hati aku.
Segalanya.

Rabb.
Kadang aku jatuh.
Kadang aku lemah.
Bangunkan aku.
Bangkitkan aku.
Jangan biarkan aku.
Sendiri.

Rabb.
Engkau pegang hati aku.
Kuatkan hati aku.
Tabahkan hati aku.
Menempuhi ujianMu.

Rindukan emak.
:'(

Karnival Integrasi Harmoni (KAMI) 5th 2013


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Aktiviti sepanjang KAMI 5th. :)

Selesai sudah KAMI 5th untuk tahun ni. Alhamdulillah! Totally happening throughout this week. :) Meriah, nak nak bila junior intake kali ni paling banyak masuk kan, hehe. So bila ada aktiviti terutamanya sukan & rewang, orang ramai je seyh. Hehe.


Perkampungan kali ni dibahagi mengikut negeri. Kali ni aku kampung 3 pulak, Rembau Most Wanted Yo! , Negeri Sembilan mari ni meh. Haha, gasaklah. Pengalaman best tahun ni bila part menghias kampung dengan adik-adik junior. Hah, aku masuk sketsa lagi & macam tahun lepas, aku pegang watak baby 'comel', haha! Serius ke'segan'an aku tahu tak. But, it was worth it. Dapat jugak la kenal kenal ngan junior kan? Bila lagi, hehe. Think it on the positive way. :p


Malam penutup pon meriah sangat. Dewan full house! Nak makan pon siap ke kolegiat lagi tau. Nampak tak betapa ramainya penghuni K5 kali ni, haha. Untuk keseluruhan, Kampung Johor Seyh jadi johan, which is kampung 1. Ka,pung Cencalok Lok tempat kedua, ketiga Kampung Ali Kuat, lastly kampung aku, aha. Macam ikut susunan kampung kot, kecuali kampung aku & kampung 4, bertukar tempat. ><

Nah untuk tontonan korang semua ya. Johan & naib johan PETI sesi kali ni. Enjoy~! :)



p/s: video abtrak tu from kampung aku. ;)

Ayuh kuatkan semangat!
Belajar itu keutamaan.
;)

Kuliah oi!!


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Weehuuu! Alhamdulillah. Minggu kuliah dah berlangsung hampir 2 minggu dah pon. So far so good. Semua lecturer pon ok jugak. Sem ni first time kot rasanya ambik paling sikit jam kredit, 15 jek.

Klik untuk tumbesaran ye. ;)

Maaf atas kualiti gambar jadual. So, total subjects taken this semester is 5. The least so far. Yep yep. Biasa amik dalam 18-19 je kan. Bila dah ambik sikit ni, rasa janggal sangat. Yela, gap tu banyak sangat, hihi. Tapi the though part id all the subjects for this semester is THEORETICAL. Bayangkan betapa mengantuknya aku dalam kelas tu bila kena dengar jek apa pensyarah cakap dalam kelas. Uhuui.


Haa, nampak tak kegigihan aku nak bagi clear pasal apa itu THEORETICAL ni kan. Ngahaha. Takpelah. Alhamdulillah untuk jumlah kredit tahun ni, walaupun teori, tapi sikit jek kan. Apa ada hal. Chill je. Macam tak biasa pulak sem sem lepas kan. Yeah. Bismillah untuk minggu minggu yang akan datang. Doakan aku ye. *perasan kejap*

p/s: Oh by the way, congrats to Apis sebab berjaya sambung belajar untuk ijazah. Hehe, tahniah tahniah! All the best untuk pengalaman baru. Zaman degree pulak. ;)

Another new chapter begins.
May Allah ease everything.
Allahumma ameen.
;)

Kembara ke Lembah Tengah.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Thanks so much for the day. I'll miss you guys. Uhibbukum fillah jiddan! ><
Muka bila dah dapat favorite. Tak hengat apa dah, haha! :p

Sempat jugak grab these 3 books from MPH. Hihi. ;)

Kaki sakit.
Penat berjalan.
It was worth it.
:)

Merdeka.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
Merdeka.
Hanya pada jasad.
Hakihatnya.
Masih terbelenggu.
Dijajah.

Merdeka.
Bukan hanya jasad.
Tapi.
Akal turut sama.
Seiring.

Merdeka.
Jangan hanya leka.
Ingat.
Nikmat Allah beri.
Jaga.

Doa.
Kemerdekaan.
Kesejahteraan.
Keamanan.
Terpelihara.
Dari ancaman.
Luar & dalam.
Titipkan juga.
Doa untuk saudara.
Seagama.

Eid. 1434H.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Late update for raya. Hee. Some of the moment captured this Syawal. Just a short update. ;)

Raya pertama kat Simpang Durian. :)
 

Rumah Mak Ngah kat Bahau.
Johol. :)
Jauh perjalanan ke rumah Teacher Manisah. First time datang. Thanks teacher! Terima kasih kat Ummi jugak for the picture. ;)

Nampak tak betapa 'comel'nya aku disitu. Haha. ><
Ehem, beraya ke  rumah Shila & Acha. Masa ni aku sleep over kat rumah Shila 2 hari. Thanks my sayang!


Alhamdulillah. Dapat jugak beraya. Sebelum ni tak menyempat jek. Thanks kengkawan yang sudi datang rumah. Lepas jugak nak tengok muka kan, ehehe. Syukran Rabb untuk kesempatan kali ni.  Mana yang tak berjumpa tu, aku doakan kalian dari jauh ye. Ada rezeki, mungkin lain kali kita jumpa. InshaAllah. Serius, rindu. Fi hifzillah. :)

Cuti sem nak habis dah woi!
;)

OUT!


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Let it out.
Talk.

Talk to the only One.
Allah.
He heard you.
Have faith.

Let it out.
Cry.

Cry to the only One.
Allah.
He heard you.
Always.

Let it out.
Pray.

Pray to the only One.
Allah.
He heard you.
He knows better.

Keep praying.
Be strong.
:)

Lemah.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Noob. Yep. Aku lah tu. Kalau korang nak tahu lagi lebih lanjut pasal apa makna "#R4BIA" ni, korang rujuk sinisini, & sini pon boleh. Aku suggest jugak korang baca ni, supaya lebih tahu serba sedikit pasal apa sebenarnya konflik Mesir sekarang ni.

Ayuh,
tadahkan tangan.
Bersama panjatkan.

Doa.
Mohon.
Mereka kuat.
Mereka selamat.
Mohon.

Siapa,
mereka?
Yang dizalimi.
Yang berjuang.
Untuk agama.
Allah.
Rabb.
Lemahnya aku.
:'(