contest photo paling kawaii Mr.Domo ^^



click banner for more info ye my dear friends ! ^^

Weekend macam nie, orang lain mesti lepak² ngan mber kann . .
haih, aku nie jekk tersadai kat umah sorang² . .
haha, okeoke, merepek pulak sudah nie . .
kali nie mau join contest anjuran Mr.Domo meyhh . . ^^
first time dia wat contest, jom support jom . .
maceh to Fazie bab tag aku untuk join contest nie, ngeeee~ ;p

okeoke, picture time babeh ! ^^
[bunyi drum sikit, haha....]
kecik sikit ;p
one more bole . . ><
nie gamba raya taun lepas, time kat kampung . .
gamba aku ta banyak yang full body, takat muka je banyak . .
haha, bila full, ketara nampak pendeknya aku nie kann . .
haha, muka je lahh yang salu aku snap, kuangkuangkuang . .
okeh, siap suda entry untuk contest nie . .
jom kengkawan join ini contest . . ^^
tarikh tutup : 31 Ogos 2011

eyh, sebelum terlupa, haha . .
kalian aku tag ye, Emeera and Dya . .

mood rajin ta ari nie eyk ? ?


Tiada kerja aku suda niee~

 
Your ex texted you and wanted you back. Would you take him/her back? 
---> absolutely no.. ^^

Has anyone told you “forever and ever” then left?
---> think so, haha..

Your relationship status?
--->  not single..

Where did you meet your crush(es)?
---> campside..?

Have you ever lost a close friend?
---> yup..

Do you smoke weed regularly?
---> hell no !

Think back to the beginning of 2011. Are you still dating the same person?
---> yes I am.. ^^

Would your parents be mad if you were in a relationship?
--->  nope, haha.. *Imnotsure

When was the last time you really laughed?
---> this evening..

Something is wrong. First guy you turn too?
---> him, Mr.Goodgood..

First girl you’d turn to?
---> her, my BFF..

Is there anyone who doesn’t like you because of something you did?
---> I think so, haha..not so sure bout that.. ;p

Angry at anyone?
---> currently, no..

What’s stopping you from going for the person you like?
---> hmmm.. *thinking

When was the last time you cried really hard?
---> last week..? I dont really remembered bout it..

Is there anyone you would do anything for?
---> yeah, my mom.. ^^

Who was the last person you talked to for more than 10 minutes on the phone?
---> him of course..^^

What is your favourite song?
---> currently I'm liking this song ; Dia yang ku cari by Endang S.Taurina

Do you like Red Bull?
---> yup..

How many people can you tell just about everything to?
---> 3..?

Have you ever wished on a shooting star?
---> haven't got the chance yet..

Does the last person you held hands with mean something to you?
---> yeah, a lot..

Describe yourself in one word.
---> petite..

Do you have anything that belongs to your ex?
---> maybee~

Can you honestly say you’ve had a sleepover with the opposite gender?
---> absolutely NOT..

Do you rebound?
---> i do..

Ever cheated on someone?
---> not yet I think, hahaha~

What would you do if you found out the person you like was in a relationship?
---> let it be, ahaha.. even I'm in a relationship.. ^^

Do you act differently around the person you like?
---> I do, yeah, I admit it.. ^^

Honestly, what guy’s number do you have memorized?
---> my dad, my brother and him.. Others too, close friends only..

Is it hard to make you laugh?
---> not al all.. ^^

Who was the last person to make you mad?
---> someone.. *itsasecret

Do you think your last ex will eventually want to be with you again?
---> no, he already had a new girlfriend right now.. ^^

Have you ever fallen asleep in someone’s arms?
---> can't tell, I dont remember..

Has anyone ever called you scrumptious before?
---> hah, don't think so..

Would you like to put a night on repeat and live it forever?
---> hmm, no..

Do you have a best friend that knows you inside and out?
---> yup, she knows me well.. ^^

Is your best friend a slut?
---> not a chance..


Is hard drugs a turn off?
---> I think soo...

Are you happy with life right now?
---> I am..^^

Are you still in love with your ex? 
---> NO..

Are you still in love with your ex?
---> same as above.. =='

Have you ever been the “other person” in a relationship?
---> I dont know..

Have you ever had your heart broken?
---> yes, I did..

Have you ever broken someone’s heart?
---> hmm, yeah, haha.. ;p *sorry

Is there anybody you’re really disappointed in?
---> yup, there is a person, hah, never thought of it..

Where is your best friend?
---> her Uni i guess.. ;p

Something you’re happy about?
---> myself, ahah..^^ 

How is your heart lately?
---> just fine..^^


credit to Dya

Hangout *Part 2

me, Ain and Domo ^^

me and Ain again (;

cute isn't it . . ? ^^

Ain, me and Nuek .

Ecah, Ain n me .

I had so much fun guys ! !
thanx for the great day ^^
I would love to see you again ><

Hangout *Part 1

wah, udah 2 hari nie aku tinggalkan blog tak ber'update' . .
ahaha, penat + malas punya pasal kann, hihihi . .
sebab tu kena tinggal blog aku nieh . .
haih, cian dia ye, kuangkuangkuangg~
another Wordless Wednesday aku terlepas, huuu~
[nasib lah kau, malas lagi kann~]

okeoke, mengenai tajuk post aku tu . .
yup, aku akhirnya dapat gak hangout kan, haha . .
tapi ngan sape aku hangout nie, hmmmm . .
well, semestinya ngan Ain n Nuek meyhh ! !
[Skin ta dapat join saat² akhir :( ]
hehe, tak lupa gak kat Yah n Ecah . .
Ecah uh member Nuek, datang dari Seremban tu, jauh dia datang, sorang pulak tu, lagi la kann . .
 and bole pulak dia kenakan Ecah nie meyhh . .
Nuek gtau yang Kak Long dia pown join hangout kitorang nie ; aku lah Kak Long tu . .
 sabar je lahh, tak pasal² aku pulak terlibat, haha . .

kitorang gerak ikowt masing² la kan, rumah masing² jauh . .
aku gerak awal, and aku lah lambat, ahaha . .
Nuek dari Sunway, Ain pulak Kajang . .
Aku still dalam tren lagi bila sorang da sampai KL Sentral, time kt Rawang la tren stop lame . .
bila aku sampai kiotang lepak jap kt Burger King . .
ingatkan nk tunggu Ecah, dia tak sampai lagi . .
last² kitorang gerak dulu, maaf Ecah yee . .

1st kitorang gerak gie TS, nak beli hadiah untuk Yah . .
perghh, lama betol aku tak datang TS kan, Ain pown same . .
haha, sesat gak le mane nak cari kedai kann . .
pusing³, jumpa la kedai kecik nie, nasib baik de hadiah yang nak dibelinya kan, patung turtle hijau, hihihi . .
aku pown tumpang sekaki nak beli beg kat kedai tu . .
[loving domodomo-kun yang kawaii]
but, Nuek belanja pulak, haha, sayang kau lah Nuek . .
[yup, he's my brother . . ^^ ]
selesai beli hadiah, cari kotaknya pulakk . .
nie lagi 1 hal, haha . .
singgah kedai gift shop, ingat ade kotak, langsung tade seyhh, penat kitorang pusing cari kedai jual kotak . .
naik turun floor, pening², bru dapat, akhirnyaaa . .
tu pown pas pujuk Nuek masuk kedai uh, kalau tak, tatau la apa akan jadi kat kitorangg, ngeee~
  
then off we goo, to Low Yat pulak . .
aku nak beli pendrive untuk mak aku . .
and lepak kejap kat tempat Nuek kerja, hehe . .
aku n Ain sempat gak la usya² lappy kan, Ain nak beli . .
dah siap solat sume, gerak gie Pavilion . .
nak jumpa Yah, Nuek nak bagi hadih tu, hahax . .
 and lunch sekali kat sane . .
 but Yah kejap jek, dia kena gerak nak anta abang dia kowt . .
tak sempat nak amik gambar pown kowt . .
[time jalan², aku n Ain tinggalkan Yah n Nuek, hehe, jahat²]

kat Pavi, barulah dapat jumpa ngan Ecah meyhh~
haha, cian dia sorang² jek jalan, dah le datang jauh² . .
but, pape pown kitorang had fun . .
dah makan², movie time, mwahahaha . .
tengok Harry Potter, hihihi ; Ain, misi kita berjaya !
[akhirnya kann, mendapat kau~]
but sebelum tengok movie, solat asar jap dulu . .
and singgah toilet gak, melunaskan pape yang patut, ngeee~
hah, Harry Potter memang awesome babe ! !
anak² meraka sangat comel, hahaha . .

tiba masa untuk pulang deyh, hukhukhuk . .
sedih aku time nie . .
yela, tah bila lagi nak jumpa kan, nanti masing² dah jauh . .
menahan daripada menangis kowt, mwahahaa~
aku nak balik ngan kegembiraan jerp . .
yeah, hope to see korang lagi nanti, InsyaAllah . .
what a day ! !

awak :
maceh teman saya sepanjang balik tu.
takut saya b'kurang.
^^

Kontot suda rambutnya kan . . .



ehehe, hai awak, assalamu'alaikum . .
ye, awak yang tengah baca entry saya ni la . .
hehehe, saya nak mengedik sikit guna 'saya awak' ni . .
bole ta, bole ta . . . . . ?
[kau da guna pown, tak yah nak bajet tanya² lah meyhh]

ehehe, post meraban + gedik² + mengade pulak hari ni . .
[muntah suda, apesal la ngan aku ni, haih ]
hmmm, rambut sape yang dah kontot tu . .
aku ke ? ?
tettt, salah, salah, haha . .
rambut My Dear tu sebenarnya, hihihi . .
hari ni dia anta gamba kat aku ; nsem + klaka la gak, hehehe . .
[awak jangan marah yee]
lama tak dapat gamba daripada awak da, excited lebih . .
awak salu kekurangan kreditkan, ape nak buat . .
mendapat jugak hari ni, sukasukasuka . .

hari ni rasa lama pulak mesej² ngan awak . .
kite kan da jarang mesej, kadang sehari sekali jek . .
tapi tape, at least awak call saya, hihi . .
awak pown busy kan, ngan kelas awak lagi, assignment . .
saya ni kacau jek kan, apelah saya nie, haha . .
tau nak menyibuk jek, macam hari ni, awak dalam kelas, saya yang terlebih pandai ni, anta mesej pulak kat awak . .
[adeh, tah pape suda aku nie meyhh]

ha, another thing yang mengejutkan saya . .
awak mintak link blog saya ni pulak . .
bukan ke awak yang kata awak tak berminat pown nak baca . .
so, awat pulak awak mintak meyh . .
hmmm, konpius suda saya di sini seyhhh~

saja wat post macam ni .
maaf kalau kalian yang membaca terasa geli geleman eyk .

Rindu zaman budak² dulu . .


malam nie, memang tade keje . .
[sejak bile kau ade keje pulak kan..]
hehehe, bukan ape, tadi baru lepas tengok cerita Dragon Ball kat tv, channel 611 . .
so, terimbau la kan kenangan² enjoying cerita² kartun dulu . .
sebelum cerita Dragon Ball  tu, cerita Anak² Sidek . .
perghh, memang best lah kan . .
suara kartun dorang still same . .
yang Dragon Ball uh cam laen jek, but aku pown tak sure . .
cerita tu lagi lama daripada Anak² Sidek kan . .

lepas tu, mula la tangan aku nie gatal² . .
haha, bukak YouTube, search la kan . .
then, jumpa pulak video Sailormoon . .
nie lagi bestkan, kalau tak tengok la dulu, memang tak sah . .
kalau tayang balik cam Dragon Ball, mesti masyuk, hee~ ><


apa lagi kartun yang ade eyk dulu . .
hah, Pokemon, Digimon, Doraemon . .
[sume monmonmon jekk nie..]
hmm, aku pown dah tak ingat da meyhh~
yang aku sebut kat atas tu je la yang ade lagi dalam ingatan, yang tade tu, udah dilupain deyhh~
Doraemon memang tayang kat ntv7, sabtu malam . .
memang takkan lupa la tu, haha . .

haih, aku still tak percaya umur aku nie dah 19 . .
dah nak masuk uni balik da pown, sambung degree . .
macam baru semalam habis sekolah menengah . .
[nak tipu pown, agak² la yunk oi . .]
memang rindu nak jadi budak² balik . .
nak main lari² keliling rumah, nyorok², masak² . .
[My Dear memang panggil aku budak kecik]
jealous tengok adik² aku main hujan petang tadi . .

mengharungi keremajaan nie ngan kesyukuran .
at least dapat gak bergelar remaja kan .
some kids, they didn't even got a chance at all .

Last day with my Mr.Lappy . .



hmm, kejap jek da weekend balik kan . .
Angah pown da nak balik da sok pagi . .
and, Mr.Lappy pown terpaksa la berpisah ngan aku lagi . .
sedih sangat pown ta boleh aku ni kan . .
macam tak jumpa je agi, padahal bulan 9 amik balik gak . .
[dasar sengal, melayan perasaan...]

malam tadi kua pulak . .
bukan gie mana pown la, kua ngan angah aje . .
dia soh teman, gie isi minyak kereta and gie ATM BSN kt pekan . .
lama aku tak kua malam nie kan, means lebih kul 10 . .
kua malam pown gie pasar malam ngn mak aku je lahh, ngee~

lalala, haha, teringat pulak bunyi alarm Kak Ayien . .
guna lagu SS501 tu, rindu sangat meyhh~
1st experience belajar jauh from my family . .
well, aku tak pernah sekolah berasrama . . ^^
but, pengalaman mengajar aku, I gained a lot from there . .
pengalaman yang sangat istimewa dalam hidup aku . .
hopefully, kat UPM nanti, aku dapat lebih banyak pengalaman . . yang best, unique atau pelik, ngehngehngeh . . ;p

eyh, eyh, asal lak lari tajuk dah post aku nie . .
haih, tu lah dia, tah pape je da merepek tu . .
melalut sampai Johor lak uh, KMJ kan, ahah . .

sok menulis post guna pc balik .
papai Mr.Lappy sayang .

Good luck too ye my friend . .


bukak Fb tadi, terus dapat notification aku kena tagged ngan Ayu . .
macam tak ada apa sangat, but I really appreciate it ! !
yup, I really do, maceh banget . .
and tak lupa gak pada kawan² yang da wish kat aku tuu~
semoga kita semua akan berjaya kelak di Uni nanti . . ^^
amin . .
terima kasih kawan ! !

quick entry today . .

Pemeriksaan Kesihatan . .

Assalamu'alaikum semua, hihi . .
[nak pahala lebih hari ni eyh, boleh . . ?]
oke, oke, seperti yang tertulis kat tajuk tu kan, hari nie aku gie hospital, wat medical check up . .
huh, what a day man, penat aku . .
[bukan apa sangat pown kan, sengal je aku]

hospital ngeng sikit, macam kerenah seyhh~
aku gerak ngan adik aku, dia bawak moto . .
sampai petang tu, tak ramai orang, nasib baik la . .
1st aku kena amik darah, nak tau blood group aku . .
then timbang berat, ukur tinggi, and check mata . .

hah, best part nie, aku punya tinggi 151cm dah, mwahaha . .
macam tak caya je aku kowt, last ukur dulu 148.2cm aje deyhh~
yes, yes, kira naik dah sikit, ngeee~
[awak, tinggi saya dah naik lah, hihihi ;)]
berat pulak, hehe, RAHSIA, awak ni gemuk, malu lah nak share berat yang tah pape ni, kuangkuangkuang . . ;p
time check mata, aku lupa nak bawak speck, dasar pelupa =.='
terpaksa la Angah gi amik, sementara tu, aku gie wat X-ray . .
then, terserempak pulak ngan Eyka Nadzir meyh ! !
sumpah aku tak pasan dia, tak nampak la kawan . .
ahah, long time no see lah, rindu sama kau, hihi . . ;]
okeoke, enough with rindu² thing ni kan . .
sambung cerita balik . .
dah siap X-ray, gie la check mata aku ni balik kan . .
alhamdulillah, oke la gak mata aku nie kann . .
and blood grouping aku pulak B+, hihi . .

sebelum jumpa doktor chitchat jap ngan Eyka Nadzir ;]
tengok² la borang dia, UTM kan babe . .
hmm, dia nak amik darah, tapi nurse kata tak payah . .
so, terus skip jumpa doktor, X-ray and urine da buat pagi katanya . .
and tinggi dia, 150cm jekk ! !
aik, biar betul nie . . ? ?
aku yang lagi pendek ni 151cm, dia pulak 150cm . .
ketara kowt aku pendek lagi daripada kau, apa kes nie . .

re-using this pic ^^

haha, memang lawak la kowt, adik aku pown gelak dah . .
Angah bagi tau, nurse situ memang ngeng sikit, suka nak kurangkan tinggi orang, pelikpelik je kan . . ? ?
pape pown lepas gak rindu jumpa kau, hehe . .
[1st gak jumpa bapak kau tu~]


pas da siap, aku pown balik le rumah . .
tidur, kePENATan, huuuh~
malam pulak, aku buat enry nie, and online jugak . . ^^


menonton M'sia Vs Chelsea kat umah . .
^^

F R I E N D S . .



Our laughs are limitless,
Our memories are countless,
Our friendship is endless .

Friends, I miss you guys .

Segmen : Saya Blogger Ipta/s .

hah, segmen kali nie lebih kurang macam yang Suhazli punya (;
tapi penganjurnya girl pulak . .
nak tau sape, meh klik sini meyhh . . ^^


IPTA : Universiti Putra Malaysia(UPM)-Serdang

yeah, salam perkenalan semua (;
enjoy the moment . .