Dear dad...

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


My dear dad, En. Mauli Azam,
Selamat Hari Lahir akak ucapkan. :)
Hehe, semoga sentiasa diberkati Allah and sihat sihat selalu.
Terima kasih untuk semuanya, sangat sangat.
Tak dapat nak celebrate sebab akak dah balik UPM ni.
Akak just doakan ayah dari jauh aje ya.
Minta maaf untuk segala salah silap and kenakalan akak.
Nakal nakal pon mesti lah sayang ayah kan. XD
Nakal manja jek tu, suka cari pasal dulu dulu, hehe.
Bila dah besar ni, tak nakal sangat dah kan.
Nakal dengan adik adik tu je ha. 
Suka buat mak ngan ayah pening dengan kerenah kitorang.
Pape pon, akak sayang ayah~!! :)
Tanpa ayah, siapalah akak ni, hihi.

Thanks for all the support.
Thanks for all the love.
Thanks for all the words.
It helps, a lot. ;)
Thanks for everything.

Anakmu yang nakal,
Atiqah. 

Super thanks. :)

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Sorry. Gambar buruk aje yang ado kat hp aku. ;)

Terima kasih yang teramat sangat sebab spend time raya ngan aku. Haha, tak sangaka dapat jugak kan. Dalam pada dok kejar masa tu, aku seronok. Sebab dapat jugak jumpa dan beraya dengan korang semua. Alhamdulillah, lepas rindu aku kat korang~!! Jumpa jek dah bukak macam macam cerita kan. Excited lah katekan ye tak, haha. :)

Serius aku tak sangka dapat beraya dengan korang. Termasuk depa semua yang lain tu. Ingat kot tak sempat jumpa. Alhamdulillah, ada jugak rezeki aku nak jumpa kalian semua. Cuma ada jugak la rumah rumah yang aku tak dapat nak join sebab aku nak gerak balik UPM dah.

Papehal pon, aku happy. Walaupun sekejap, aku hargai sangat sangat. Thanks again. :) Sayang korang ketat ketat tau. Sayang sampai akhir hayat. Lepas ni, semua masuk U masing masing dah. Semua jauh jauh dah. Bila cuti jek la dapat kumpul. Lain kali kita together gether lagi ya, hihi. ;) Jangan lupa upload gambar yang korang snap tu. Boleh lah aku simpan nanti buat kenangan. Next raya, kalau ada jodoh dan rezeki lebih, raya sesama lagi ya? Aamiin. :)


The worst become the best.
En.Bintang, thanks too for  the day.
Thought that we could never make it.
;)

Till we meet again. :)

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin.

Haha, saja aku nak ucap awal memandangkan aku mungkin akan balik kampung kejap nanti. Kampung aku tu memang tak dapat lah internet connection. So, makanya dengan itu aku udpate untuk buat ucapan in advance. Boleh kan, kan, kan. Yeah, takde siapa peduli lah pasal kau, haha. XD

Kepada kengkawan yang mengenali aku ni, maaf bebanyak ya. Segala salah silap sepanjang aku kenal ngan korang tu, sama ada sengaja mahupun tak sengaja, hehe. Segala salah paham, caci maki semua tu pon eh. Tiada niat apa apa. Kengkadang tu bila bergurau mana nak sedar kot kot ada yang terasa dan terguris hati kan. Maaf sekali lagi. To followers and readers, aku mohon maaf jugak ya.

Dengan berakhirnya Ramadhan tahun ni nanti, maka berakhirnya lah jugak perjuangan kita dalam memperbaiki diri memasingkan. Apa macam, seronok Ramadhan kali ni? Semoga segala amal dan doa kita diterima Allah, insyaAllah. Alhamdulillah, berjaya jugak sampai ke akhirnya kan. :) Semoga Aidilfitri kali ni lebih meriah dan bermakna untuk korang semua dan perubahan yang dilakukan itu berpanjangan.


Harapan nak jugak kumpul duit raya.
Dasar tak sedar diri ni.
:p

Excited. :)

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Kumpul duit raya yok.
;)

Last few days.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Farewell to Ramadhan.
See you next year..??
InsyaAllah.
;)

Have a blast~!!

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ



Dear Nurazreen Ali Badri,
Selamat Ulang Tahun Kelahiran Yang ke-20 tahun~!!!
Haha, sumpah rindu kau tahu tak.
Berzaman dah tak jumpa kau kan.
Bila lagi nak lepak bersama ni ha ??
Ni jek gambar aku ngan kau sesama yang aku jumpa.
Lain aku tak jumpa pulak.
Haha, punya lama tak jumpa tu kan, gambar lama lah aku taruk.
Haha, maaf lah tiada hadiah disediakan ya.
Mwehehe, lain tahun boleh ??

May Allah bless you.
All the best in your study.
Semoga sukses selalu.
Aku sayang kau.
Aku rindu kau.

Kawan kau yang kiut,
Abot.
;)

Segmen : Running Man L.o.v.e.R by FafaRamlan

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Meh nak relax relax kejap. Running Man punya pasal la aku join segmen ni. Serius aku suka. Time blogwalking tadi terjumpa pulak segmen ni. Nampak macam menarik, apa lagi, jom join ramai ramai. :) Tekan jek banner tu tau tau, ehehee.

1. Siapakah peserta Running Man yang paling anda minati ? Why ??
. Commander Jong Kook  also known as The Sparta-Kook. >< Aku suka gila style dia. Part paling best kalau setiap kali diorang semua kena kejar ngan Jong Kook ni, lari macam tak cukup tanah. Sakit perut aku gelak. Bila dia muncul jek, mesti ada background sound "This is Sparta!". Bila time dia nak buat buat aksi comel (Kookie), lagi lah aku gelak sebab kelakar gila. Comel comel, ahah.

2. Peserta Running Man anda kurang minat ?
. Hmm, kurang minat ya. susah gak ni. Mungkin si Lee Kwang Soo tu kot. Dia suka sangat betray diorang ni dalam game. Geram jek aku tengok. Yeah, I know it's a variety show, tapi perlu ke. Aku admit kekadang dia lawak gila tapi tulah, sebabkan dia suka berpaling tadah, aku tak berapa nak gemar sangat. Haha. Jangan hentam aku ye wahai peminat peminat Gwang Soo sekalian. ;)

3. Siapakah tetamu RM yang paling anda suka ?
. Ohooo, ini semestinya masa Big Bang datang. Episod 84 & 85 kalau tak silap kan. Hehe, aku sememangnya dah peminat Big Bang. Bila mereka ni datang, lagi la semangat aku tengok. Paling sweet moment bila diorang menang kan, ehehe. ^^ Nice battle antara diorang dengan Running Man.

4. Episod RM yang paling best anda pernah tengok ?
. Episod 84 & 85~!! Reason dah mention kat jawapan atas tu tau, mwehehe. :p

5. Macam mana Anda boleh tahu tentang Variety show ini ?
. Kengkawan lah, who else kan. Bestie aku si Shila ngan Asilah tu. Tak silap aku diorang ni yang memula sebut pasal RM ni. At first aku tak berapa nak tengok sangat, sebab aku malas. But bila dah tengok tu, jadi non-stop kot. Mesti tak sabar nak tengok episod episod yang lain pulak. Best, best. ^^

6. Siapakah kpop idol yang anda mahu dia jadi tetamu RM ?
LEE MIN HO ??. Aku suka beliau. :p Sebenarnya aku tak kisah pon sesiapa yang jadi tetamu, aku layan jek, sebab diorang sememangnya dah best, mwehehe. ;)

7. Selalu tengok RM kat TV atau Internet ?
. Internat jerp. Rumah aku tak subscribe channel yang siarkan show ni, hihi. ;)

Tarikh akhir penyertaan : 01/09/2012
Ramadhan semakin dekat dengan pengakhirannya.
Tak lama nanti Syawal pulak menyusul.
;)

The sad truth.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Last 10 days.
Make use to it.
Soon, Ramadhan will leaves us.

Always.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Oh, aku rindu korang.
;)

Kenangan itu.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Hai hai peeps. Just wanna write some ramdom stuff here. Kind of boring lah these days. :p Tangan pulak dok gatal je nak menaip, tapi tak tahu apa yang nak ditaipkan, hehe. XD Saje nak melayan feeling kejap ni, ahah.

Kalau di ikutkan aku nak buat post 3 hari lepas. Tapi disebabkan aku balik kampung, tertangguh la niat nak buat post tu. Bukan nak post apa pon, so aku pon takde kisah sangat. Just nak feeling feeling pasal someone yang aku pernah kenal dulu. Sepatutnya hari ulangtahun kelahiran dia kelmarin tu, but dia dah takde pon. :') Yup, Allah lebih sayangkan dia.

Aku mungkin tak rapat sangat dengan dia, tapi dia pernah jadi orang yang aku sayang. Serius aku tak sangka. Hmm, takpe lah, aku cuma sentiasa doakan dia baik baik selalu kat sana tu. Walaupun cuma sekejap, all of the memories will never be forgotten. Al-Fatihah.



Semua seakan kembali.
Segala cerita lama itu.
Segala cerita indah.
Segala cerita khayalan.
Mereka yang pernah aku sayangi.
Tapi aku tetap lega.
Hubungan yang terbiar lama sepi,
terjalin kembali. ^^
Alhamdulillah.
Semoga berkekalan hendaknya perhubungan ini.
Yang baik jadikan tauladan.
Yang buruk jadikan sempadan.
Buang yang keruh, ambil yang jernih.

Tema raya tahun ni KELABU hoi.
><

Menanti. ;)

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


It's August~!!
><