Them.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
Kolej tersayang, Kolej Kelima :)



CARE XII di Hutan Lipur Lentang, Bentong, Pahang.

Seem not enough eyh?
=='

Wanna have fun?

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Hai peeps~! Jom sambung cerita lagi nak? Hmmm, disebabkan dalam sebulan lebih aku tak menaip nie kan, rasa janggal nak menaip tu still ade lagi seyh, lalala~ ><
  
Aku tak cerita lagi kan yang aku masuk Minggu Perkasa Putra(MTP). Perghh, memang terbaik wa cakap luu~ Setiap tahun memang ade. Kali nie kolej aku (K5) bergabung dengan K6. Tema tahun nie Tunku Abdul Rahman. Aku pulak masuk tarian. Seriously memang best sangatsangat dapat join. Tak sangka pon dapat join sebenarnya, banyak saingan kot time audition.

Such an awesome memories~! Walaupon de jugak kekurangannya and ‘things’ yang tak seronoknya, but still aku enjoy seyh. ^^ Tak macam tahuntahun sebelum nie, tahun nie bukan rezki kitorang untuk menang. Takpe lah, Kak Mira cakap at least kitorang dah buat sehabis baik malam tu.

     Lepas MTP, Minggu Kami 5th pulak. Haha, yang nie aktiviti anjuran kolej. Sepanjang minggu uh, macammacam aktiviti berlangsung. Ade bukak gerai, main bola jaring, futsal, sukan rakyat, bola ring, 5th Got Talent, rewang, Raya Di 5th. Memang seronok sangat. Minggu tu, senior and junior saling membantu, even felo pon turun padang gak weyh. Well, kata FAMILY kan, memang terbaik lah semua~! 

     Hmmm, ape lagi yang aku nak tulis nieh??? Ha~! Aku de masuk Sekretariat Sukan & Rekreasi, Sekretariat Kebudayaan & Kesenian(automatikcuzjoinMTP), Kelab Kembara pon aku join gak. But, aku tak amik koko la pulak sem nie, penuh seyh, hukhuk. Kena berebut la sem depan kot, padah lambat daftar. ==’ 

     Oke, enough for now. Pening pulak baca banyakbanyak nanti kan. Dah la berserabut ceritanya, gambar pon langsung tarak. Hehe, lain kali la aku upload, okie? ^^ Till then, papai~

     I’m such a fool.
:(

Aku bersyukur. ^^

 سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Apa khabar korang semua?? Haha, masa untuk menyambung cerita aku lah, boleh?? Tapi kali nie aku tak asing dah ikut minggu. Sangat malas sudah nie. Kerja pon berlambak nak buat, dasar pemalas punya orangkan, beginilah kan, huhuhu~ :p

Oke, habis je minggu orientasi, kelas pon start la kan. Perghh, kelam kabut gak la 1st week tu. Yelah, baru nak kenal kot UPM nie. Untuk ke kelas, kena naik bas pulak, haha. Maklum la kan, kelas sume jauhjauh, but memang terbaik la kan. Kira pengalaman untuk aku naiknaik bas nie, hehe. :p *ceritamacambudakbudaksungguhakunie

Orait, antara kelaskelas yang aku hadiri untuk sem1 nie ialah kelas Discrete Structure by Dr.Azmi Jaafar. Haha, memang best lah beliau nie kan, such a funny lecturer. Nice approach lah untuk tarik perhatian kitorang dalam kelas dia, hehe ^^ Then, kelas Computer Programming, Dr.Hazura Zulzalil. Dia pon best gak, lemah lembut jek orang dia, suka aku tengok, lalala~ Dalam lemah lembut tu, dia boleh kira strict gak, so dalam kelas jangan wat kerja lain oke. >< Kelas Kenegaraan Malaysia pulak, lecturer yang mengajar aku uh, En.Samsudin Muhammad. Subjek uni kot, sejarah memang kena up, kalau tak, ahah, jahanam la aku dalam kelas nie, mwahaha. Kelas paling aku suka kelas Oral Interaction Skills, Mdm.Sharifah Aflinda Syed Abdullah. Sangat suka style dia, interesting sangatsangat. Lastly, kelas TITAS, Pn.Zarina Muhammad. 1st time dengar subjek nie, terus aku teringat mak aku. Mak aku pon kena amik subjek nie jugak kot, hehe. Memang terbaik la kan. Subjek nie pon kena banyak membaca, macam Kenegaraan uh. *membacamemangterbaiklah

Alhamdulillah, untuk sem1 nie, kelas aku tak banyak, 5 jek. Jadual aku pon tak pack, isnin jek ade 3 kelas, lain tak lebih 2 kelas. Paling best, hari Rabu, kelas pagi jek, pastu FREE~ Rabu minggu pertama tu je aku and dakdak kelas aku dah gie The Mines kot. Memang terbaik la kan. Siap main bowling and karaoke lagi seyh~! 

Hah, nickname aku pon berubah suda nie. Daripada Kechik --> Kechek. Sidot la nie, nasib tak lari jauh, sikit jek, haha. :p Pape pon, kelas aku memang best, sayang korang lah. Baru sebulan ngan korang, but terasa rapat sangat, macam dah lama kenal. Harapharap terus kekal macam nie sampai last sem keyh, amin~! >< Senang cite aku sayang sume dakdak batch 11/12 nie lah, hahaha.

Hmm, aku tatau nak tulis ape dah nie. Aku stop kat sini je la dulu, nanti aku sambung lagi, oke? Hah, korang mesti da perasan gak la akn yang aku tak menggunakan English untuk entry kali nie. Well, sengaja aku guna Malay pulak kali nie. Rasa lagi laju kalu menaip berbanding aku guna English. *gatallaginakgunaEnglishkan

Dear friend, aku sayang kau la weyh~! ^^
Jangan pernah tinggalkan aku.

I'm Loving it lah ! ^^


Assalamu'alaikum and good evening to all! Hah, watcha doin? I miss my dear bloggie soooo muchhh. Last time I said *I mean wrote that I'm gonna tell u guys about my activities in UPM right? Ahah, lets start! ><
  • Orientation week (7-11 Sept)

Tiring!! That’s the word I can describe about this week. Due to the tight schedule, I can’t even took bath properly, as always, ORIENTATION WEEK, huhh~ We were guided by the FU (University Facilitators) throughout this week, haha. I like them a lot!
Hmm, on the 1st day, we were divided into 12 groups, with 10/11 people each. I’m in the 2nd group, yeay! ^^ Every activities/programs, we must line up according to our group. So that our ‘penghulu’ can ensure that all of us are there.

Ahah, I almost forgot. We were given an insight into SUKSIS & PALAPES through briefings that night too. SUKSIS & PALAPES are some sort of uniformed units. ^^ SUKSIS is a police-like unit and PALAPES is an army-like unit. Who ever wants to participate, has to move to Kolej Tun Perak(SUKSIS) and KOSAS(PALAPES). There were only 2,3 of us joined it after the talk.

On the 2nd day, we started our morning with solat subuh together. Then we gathered back in Dewan Harmoni before we went to Dewan Besar. We were there all day, hah, so tired~ ==’ All of the programs are just talks. Gawdd, I got sooo sleepy, weeeee~ *winkwink

3rd day, the most important event ; the oath taking ceremony, weee~!!! We gathered early in the morning at Dewan Besar. We must wear the pashmina given by UPM. Ahah, red colour meyh~!!! The hall was full by the red ocean of pashmina, ahah. Its kinda weird for me to wore the pashmina, well, I’m not used to. :p After that, we went to our faculty. Mine : Faculty of Computer Sciene and Information Technology. ^^ Such a beauty, loving it lah! Then, we were brought to the computer lab to register our courses, guided by the lectures, hehe. Most of my classmate are STPM students.

4th day, off to Bukit Ekspo. They held a carnival, mostly the booth are promoting the cocurriculum activities in UPM. The only thing I did was walking around, bhahaha. :p On the evening, got some info about the health center.

The remaining days of the week, I finally manage to get some rest, weeee~ ^^ Only on the Sunday night we’ve met our college principal. waooo~ Gonna stop herefor now. To be continued. ^^

still can't believe it.
I'm a uni student lah, weee~
;p