SO TRUE !!


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Me on holidays at home. Midnight time. -.-

Segmen TeamFollowback Tanpa Blogwalking by FafaKyraa


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Simple segmen. Moh join reramai weh. ;) Oh, sebelum terlupa,

blogID : 975787177188248673. :)
Current follower : 440 *takde target*

Haa, nak tahu kenapa aku letak?? Klik banner laju-laju untuk info lanjut.Hehe.

Lama dah tak join segmen rasanya.
;)

FIXI books. :)


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat petang. Haha, gila formal aku ni. Heh. Tatau nak buat apa petang petang gini. Tangan gatal pulak nak menaip ni. Ceh. Parah betei lah. Stok buku bukan main banyak dalam bilik ni, malas jek nak baca. Bukan apa, mood tak mari la nak baca. Nanti tak feel lah pulak, ahai. :p

Setakat yang aku dah baca since balik rumah kelmarin buku ILUSANITI & MENTAL. Serius terbaik wa cakap sama lu~ :) In progress sekarang ni buku ASRAMA. Page depan-depan je dah buat aku meremang seh. Entah bila dapat habiskan. Entah habis entah tak. Sanggup tak sanggup jek. Awak ni dah le jenis cepat nak membayang. Seteghes. Even siang siang ni pon penakut. Pfftt.

At first aku baca agak pening jugak la nak hadam kan. Awak ni jenis slow, lembab nak pick up. Then slowly cerita dia getting interesting. Especially bila memasing kinda have wake up call bila memember dorang mati one by one and memasing mimpi benda yang sama. Seriously minducked. Totally worth it baca buku ni dalam tren balik haritu, mwahaha. XD 


Hah, memang mental gila aku baca buku ni seh. --" At first tu, aku macam boleh agak cerita dia, turns up lain pulak jadinya. Haha, so memang unexpectedlahkan kiranya. Macam buku ILUSANITI tu jugak, aku amik masa nak hadam jadah cerita MENTAL ni pasal apa. Sampai ke sudah mental kot. Serius. Awesome read.


Ahaa~ Masih dalam peringkat pembacaan, tak khatam lagi. Aku pon tak tahu aku sanggup ke tak nak khatamkan, adeh. Macam yang aku mention tadi, aku jenis cepat membayang. Urgh, totally hate it. ㅠ.ㅠ Not that I hate this book, I hate myself for being like this. Always imagining unnecessary things. :|
Bila lah nak joging ni.
Hmm.

The secrets behind my birth date. :)


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
MAKLUMAT YANG DIBERIKAN
################################

NAMA             : Nur Atiqah Binti Mauli Azam

TARIKH LAHIR     : 16 - 2 - 1992

JANTINA          : Perempuan

KETINGGIAN       : 147 cm

BERAT BADAN      : 47 Kg


ANALISIS UMUM
################################

NO. PERIBADI     : 3

ELEMEN           : Api

CIRI UTAMA       : Aktif

SINOPSIS         : Disukai kerana aktif dan agresif, namun kurang sabar.

TAFSIRAN UMUM   : Menawan semasa muda, cepat menyiapkan kerja namun tidak sempurna, panas baran/agresif, kurang tegas, perhubungan rapuh.

WARNA SESUAI     : Merah jambu, merah, jingga dan ungu.

STATUS BMI      : 22 => Normal (mempunyai berat badan yang ideal). Kekalkan gaya hidup yang sihat melalui pemakanan yang sihat dan seimbang serta bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu.

PENYAKIT UMUM    : Jantung, penyakit kardiovaskular, sakit di bahagian dada, pengaliran darah, insomnia (susah tidur).


PERINCIAN ANALISIS PERIBADI
################################
Seorang yang popular (samada disedari/tidak disedari). Sibuk mencari peluang tetapi selalunya berakhir dengan sia-sia. Sangat emosional, agresif, tidak sabar, mudah belanja duit. Suka melabur atau belanjakan wang, membawa kejayaan.

Mempunyai daya tarikan yang tinggi, pelaris semulajadi. Mudah terbabit dengan cinta 3 segi, mudah disabotaj. Sesuai menjadi jurujual, agen pemasaran, ahli politik dan artis. Bakat pada suara, boleh bercakap dengan laju, spontan dan berhujah. Cakap lepas dan pedas. Sesuai menjadi guru, pensyarah, penceramah, ahli politik, pemasaran, penyanyi. Cepat mencapai kejayaan tetapi cepat juga jatuh.Pergerakan wang sangat aktif, wang mudah diperolehi tetapi boros. Agresif, baran, pendendam, degil, pemarah dan resah. Masalah kebocoran wang yang teruk. Memiliki gerak hati, ilham, firasat dan muslihat.


PERINCIAN ANALISIS KERJAYA
################################
(KERJAYA SESUAI)
Makanan, restoran, surat khabar, majalah, telekomunikasi, penerbangan, kargo, minyak dan gas, loji penjana tenaga, kabel janakuasa, bahan api, kosmetik, penjenamaan, perhubungan awam, pengiklanan, tenaga buruh, makanan segera, kantin, fesyen, pencahayaan, kedai serbanika, perhiasan pakaian, senjata, minuman panas, pereka, penulis, karyawan filem, jururawat, pengumpul dana, penyambut tetamu, ahli psikologi.

(KERJAYA TERBAIK)
Firma perundangan, bank, institusi kewangan, pajak gadai, pejabat kerajaan, senjata, memburu, lawan pedang, peralatan senaman, industri automotif, perkakasan elektrik, tenaga kerja industri kewangan, agen bursa saham, penguatkuasa, polis, pusat sains dan penyelidikan, alat jentera, pengangkutan, kejuruteraan, perlombongan, barang kemas, pengawal keselamatan.

Credit : Dya

p/s : Bila baca part kerjaya terbaik sampai habis. Unbelievable jobs there. :p

Being at home.
Enjoyed it.
Alhamdulillah, it rains.
><

The end of war babeh. :)


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Alhamdulillah~!! :) Wuhuuu, akhirnya selesai jugak perjuangan menempuhi peperiksaan akhor untuk sem 4 ni. Pheww, lega gila baq hang~ Lega selega leganya. Haha, nampak tak dia punya melebih tu kan. Ceh. Pape pon, untuk paper last tadi (Bahasa Arab I), dapat jugak aku jawab dengan lancar. Hasil semangat study malam semalam dengan geng amik bahasa arab before paper hari ni. Hiks. Tipan, Mek, Sidot & Kewek. Thanks to Sidot sudi jadi cikgu tak bertauliah kitorang ni, ahaa~ :)

Lepas jek habis paper tadi, poei makan terus dekat KFC Mines tu, ahaha. Ni semua pasal Mek yang mengidam nak makan ayam KFC. Sadly, no pictures taken. Just a simple feast before semua balik. 7 orang jek tadi. Pon jadi lah kan daripada takde langsung. In the end, our memories remains in my heart. ;)

Tak sabarnya nak balik esok. Jumpa lagi sem depan ye korang. Balik rumah tu hati-hati. I'll miss you guys. A LOT. ^^

Moga matlamat cuti tercapai.
Amiin.
:p

The war officially begins~!! :)


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

All the best my dear classmates~!!
Bismillah.
:)

Totally me.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


This is totally me right now, haha. Bahana study week mungkin?? Mungkin lah. Yang pasti this has been going like 2 weeks right now. Bermohon supaya exam cepat habis. Alahaii~

4.53 am.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Tada~!! Haha, dinner lagi bersama mereka. Kali ni western pulak tau. Hehe, semalam dah burger bakar. Kali ni pulun ala ala barat la kononnya kan. Ahaks. :) Sakit perut melayan kerenah dorang kat stick house tu tadi. Plus plus, ada something yang aku nampak. Tettt~!!! :|


Ni keadaan aku sekarang bersama dua orang budak ni. Tipan and Sidot. Gigih ni study tepi dewan. Nak sampai subuh kata Sidot. Ahaa, gasak la. Study lah sangat sampai ke subuh tu. Sampingan jek. Mana tahan straight jek mengadap nota nota ni. Gila apa. Rabak mata aku woi~

p/s: All the best untuk kita oke. ;)

I saw him.
Mr. M.
:(

Big treat. :)


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ





Haha, gambar tak beresolusi tinggi, jadinya blur. Kamera handphone sony walkman je, murah. Maaf lah ye wahai pembacaku sekalian. *bajet ade pembaca je aku ni*

Yep, big treat. Simple yet memorable. Entah apa mimpi si Sidot ngan Kewek entah memalm ni ajak makan luar. Ingat kat padang je, sekali ami kau. Tempat yang ada Burger Bakar Abang Burn tu. Aku ni tahu makan je, nama tempat sorry la nak tahu. :p

Tapi dekat dekat ngan UPM ni je lah. Tak jauh. Tapi aku tak tahu nama tempat je. Nak tanya tadi aku lupa. Dua kereta, 8 orang. Nicekan?? Cantik je 4 orang satu kereta. Haha. Memasing boys yang drive. Yelah, dah dorang berdua je. XD Papehal pon, thanks semua. Sayang korang~!!

Hard to sleep tonight.
:(

The final, its coming~!!


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
Haha, just a quick and short update. >< Yep, the final is just around the corner but still, I haven't study anything yet. Pfftt. --" Hmm, its been along time I didn't write in English, haha. Seriously awkward. Yeah, totally.

Just wanna write to those who do reads my blog, please pray for me. Pray for my success in the final soon. Syukran dear friends. May Allah bless you and repays for your kind. :)

Ayat tunggang langgang.
:|