Budak kecik.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ



NUR AININA MAULI AZAM
Hei, hei lah budak.
Selamat Hari Lahir~!! (28th June)
Haha, kau dah form 2 kan sekarang??
Tahun depan dah nak PMR, so be prepared okeh.
Buat lagi bagus daripada Angah and kakak kau ni. -.-"
Ha, jaga mak, ayah ngan Amal elok elok.
Aku ngan Angah dah jauh kalau dah start belajar.
Harapkan kau je la yang dekat tu.
Pandai pandai berjimat belanja, jangan asyik membeli je keje kau.
Mentang la kedai dekat and tau bawak moto.
Jangan poyo poyo sangat dengan moto tu, lesen pon takde.
Ada lesen sok, kau nak bawak ke ape ke, kau punya pasal.
Dah, aku tatau nak kata ape lagi.
Ada tambahan nanti aku habaq kat kau terus naa~ :p

Sincerely,
kakak kau.
:)

Pantai Tanjung Biru, Port Dickson.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hai, hai peeps~!! Alhamdulillah, sekarang aku dah kat rumah, mwehehe. :) Maklum la kan, awak ni baru je habis paper final exam haritu. Yup, yup, last paper aku 23hb lepas. Lega gila dah habis, pheeew~ Now, tawakal je la for the result nanti. :p

Ehehe, macam dah lari tajuk je nie. Oke, aku nak update pasal trip aku ngan dak dak kelas aku 23hb tu. Awesome gila wa cakap lu~!! Terbaik sesangat. Enjoy habis kitorang satu hari tu. Walaupun pagi tu paper start lambat and buat spoil mood jek, tapi kitorang dapat enjoy sakan lepas jek kua dari bilik seminar KAA tu. ;) Eheh, moh la kita ya. Let the pictures do the job, enjoy.



























Nice kan?? Seriously aku rasa happy sangat haritu. Korang sangat awesome. Aku sayang korang ketat ketat. Semua kenangan kenangan ni, aku tak kan lupa, insyaAllah. :) Lepas je balik PD, kitorang gerak gi Putrajaya, untuk solat maghrib kat Masjid Putrajaya and makan malam sama sama for the last time kat Taman Warisan.

Malam tu jugak, Sidut and Bulut balik. Masa hantar dorang, sedih sangat. Dah la si Bulut tu tak duduk kolej dah sem depan. Lagi lah lain, katanya. Heh, sedih pulak bila ingat balik. Bukan apa, aku rindu, semua keriangan and keceriaan dorang ni. :'( 

Mana taknya, hampir 24 jam mengadap muka dorang jek selalu, tapi sekarang masing masing kat rumah dah. Uii, rindu woi, rinduu~!!! Rasa lain, sunyi jerp kot. Semalam aku kat kolej je dengan Mek, sayu je rasa. Lepak kolegiat berdua jek, huuu~

Wow, macam tak percaya. Setahun dah aku bersama dorang. Macam macam yang jadi sepanjang dua semester kat UPM ni. Banyak yang berubah kalau di ikutkan sepanjang aku bersama dorang. Tapi, kitorang tetap bersama sama. Kata family kan. ;) Despite all the things that happened, aku tetap sayang keluarga kecil kita ni. Pape pon, aku doakan yang terbaik untuk result final kita nanti. Moga lulus semuanya, aamiin. :)

p/s : Kalau boleh, semua 200++ gambar aku nak upload masuk blog. Tapi yang ada ni pon cukup. Yang lain tu aku simpan je. Tak buang. :) Sorry for the long post  ye readers sekalian.

En.Bintang~!!
Saya dah balik KKB.
;)

That moment.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ












Saat menikmati sarapan pagi bersama-sama di KFC pagi hari. Sarapan yang sangat bermakna. Meredah kesejukan di pagi hari, semata-mata nak makan bersama. Semuanya disebabkan study untuk last paper, STATISTIK sampai pagi and sebab tengok bola. Untuk yang boys la kan, haha. :p Memang terbaik lah korang~ Walaupun tak semua yang ada, but still kitorang enjoy. ><


Kolej sunyi sepi, tade orang.
Semua dah balik.
Hmm.
:(

New addiction.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad that it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing 
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

Now and then I think of all the times you screwed me over
But had me believing it was always something that I'd done
And I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know
But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing 
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know
Somebody, I used to know
(Somebody) Now you're just somebody that I used to know
Somebody, I used to know
(Somebody) Now you're just somebody that I used to know
I used to know, that I used to know, I used to know somebody


p/s : Aku lagi prefer Walk off the Earth version. ;)

Belated.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Gambar curi daripada FB. :p

Dear Toku..
Haha, dear??
Mampus aku kalau si **** tahu, mwahaha.
Just nak wish kau Selamat Hari TUA eh.
May Allah bless you and do the best untuk final oke.


My dear Aliah..
Happy OLD Day ye~!!
May Allah bless you.
All the best in your study.
Stay healthy okeh.
Jangan nakal nakal, haha. ;)
Another one thing, aku rindu kau.

Love, 
ME.

Us, We.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Awak, terima kasih banyak banyak. Saya enjoy dapat bersama awak. Walaupun sekejap, saya gembira. Maaf menyusahkan. Awak sanggup datang dari jauh. Awak exam kan esok pagi?? Heh. Maaf saya lupa. -..- Tah pape la saya ni kan.


Terima kasih.
Sayang awak.
;)

Meaningfull.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ






Tu dia, senyum memotong kek ye birtday boy. ;)
Selamat Hari TUA~!! ><
May Allah bless you and stay healthy.
All the best for next paper.
Haha, antara juadah semasa menyambut kelahiran Muhammad Helmi Hasman aka Paku or Kei Seichi. :) Yup, hanya jamuan kecil kecil jek yang kitorang buat. Untuk semua coursemate jugak. Minggu exam kan, so harapnya masing masing dapat buat yang terbaik. Heh, seronok. Lama tak kumpul macam ni reramai. XD 



Breakfast di pagi hari kat McD area Sg. Besi. Lapar punya pasal lepas dok menatap buku HE sampai pagi. Dah alang alang nak Subuh, apa lagi, mari keluar breakfast~!! First time lah untuk aku breakfast, dekat McD pulak tu pukul 5 pagi, haha. Jauh jugak kot pusing. Haha, kiranya jalan jalan di pagi hari jugak la kan, hehe. :p

Thanks korang. Aku seronok + happt gileww~ ^^ Hoping that our bonding will never fade away. Aamiin.

The thoughest paper dah habis~!!
Next paper pulak, Jumaat.
;)

Selamat Menyambut Pertambahan Umur.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


My dear Jaja..
Yes, aku rindu kau seyh.
Berzaman kot kan kita tak berjumpa, hmm. :(
Agak agak aku cuti nanti dapat tak kita jumpa eyk??
Pape pon, Selamat Hari Lahir~!!
Just wishing you all the best in everything that you do sayang.
Love you.


My dear Fazie..
Hei, hei budak kiut, hehe.
Hmm, tak tahu nak tulis apa ni sebenarnya. :p
Just mahu ucap Selamat Hari Lahir ye~!!!
All the best in your study.
Belajar leklok ye, mwehehe. 
Takmo nakal nakal, be a good girl eh. ;)
Oke dah, done, hihi.

Sincerely,
ME. ^^

Soon, the final.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Jadual Peperiksaan Akhir kelas aku. ><

SSK3207 - COMPUTER ORGANIZATION AND ASSEMBLY LANGUAGE 
SSK3101 - COMPUTER PROGRAMMING II
SIM3301 - SOFTWARE REQUIREMENT ENGINEERING
SKP2204 - HUBUNGAN ETNIK
BBI2421 - GENERAL WRITING SKILLS
SIM3251 - STATISTICS FOR COMPUTER SCIENCE


Mohon maaf atas segala salah dan silap aku.
Wishing all the best  and good luck 
to all my classmates and my friends for the final.
We can do it babeh.
Aja aja hwaiting~!! ><

Thanks sebab memahami.
;)

No title required.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Study week has started~!
Awak, maaf saya tak balik ya.
;)