Merepek ke meraban?


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Salam Kemerdekaan ke-57 semua! Haha, takde nak buat post pasal merdeka mcama tahun lepas. Kali ni nak bersantai jek. Boleh tak?? Mwahahaa. Menggunakan cuti yang ado~ *konon*

Pejam celik, pejam celik dah 2 bulan aku intern kat MiGHT. Sekejap jek. Serius. Dorang yang masuk dulu pon dah nak keluar dah. Kurang lah geng nanti. Takpe, takpe, nanti mesti ada geng baru intern yang masuk punya. So dapat lagi tambah kawan baru. Eheh.

Aku pon tak lama lagi dah nak masuk kolej balik. Wuhuu. 2 bulan tinggal sendiri, macam-macam jadi. Siap berpindah bagai. Macam-macam perasaan aku kot time tu. Baru tahu susah dok jauh dengan family, sorang pulak tu. Alhamdulillah Allah permudahkan semuanya. Berjaya jugak harungi 2 bulan sendiri. Ni baru masa intern je, belum dah grad nanti. Haa, guane la gamaknya nanti kan. Hee.

Aku bosan sebenarnya ni. Nak mencari idea nak ubah blog. Rasa macam dah lama tak tukar dah. Siapa ada idea, sila angkat tangann. Haha, bagi cadangan anda sikit. Ececee, siap mintak cadangan idea bagai. Kasi lempang lelaju, terus dapat kot. Ahah, perasan betei. Ceh.
Rasa macam tak nak balik sana.

Mini Merdeka Giveaway


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Moh le kita ye. ;)

Syarat penyertaan: 
1. Warganegara Malaysia yang mempunyai blog. *yep*
2. WAJIB Follow:-

3. Like : 
 
4. Follow our sponsor: Instagram@hudapunya -- jika ada instagram, wajib follow *done*
5. Buat satu entry yang bertajuk "Mini Merdeka Giveaway" *done*
6. Letak banner dalam entry dan backlink ke entry ini. Jika anda dari blog saya, maka linkkan ke blog saya. Jika anda dari blog ajan, maka backlinkkan ke blog beliau. *done*
7. Tag 3 orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu. *1,2,3*
8. Hantar link entry anda pada entry ini SAHAJA. Jika dari blog saya. Maka hantar ke saya. Sebaliknya jika anda dari blog ajan. *done*


Hadiah
1X Pineng Powerbank
2X Monopod
3X RM10 topup

Lama dah tak join GA.
Thanks for the invite Apis.
:)


What week??


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Salam Aidilfitri dari kami yang intern kat MIGHT. Hiks. :p


Lost count on the time. Fuh. Time really goes by faster than I thought. Had a another great week. I don't really remember much about this week. Hah, that's what you get when you skip updating. ><

Dah tahu awak tu memori tak kuat, tak tulis/note kat memana. Memang tak la. Ceh. Dulu rajin pulak note kat memana, even atas kertas kecik cenonit pon. Apo nak jadi ha. Gasak la. Ikut suka, blog sendiri, sendiri jugak baca. pape jangan menyesal, mwahahaaa. :p

p/s: Official dah rasanya panggilan Kechikuma & Tipan kat MIGHT tu, hahaa.

Tak lama dah nak masuk kolej.
Rindu jadi fasi.
Hee.
;)

Oh raya!!


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
16 August 2014
First trip, Munie's wedding. The theme is pink.
Barakallah dear Munie & husband!! Beautiful.
Jumpa pulak geng rugby touch kat wedding Munie. 3 dah, yang lain?? ;)
Next, Tipan's house. Well, her brother's actually. Hehe. Here are some of the pictures taken at Tipan's house. Thanks for the bihun sup. Yummeh!! Me like it. :)





On our way to Syafika's house. But first, lets take a selfie. XD
Syafika's house. Thanks for everything babe. Sorry for any inconvenience. Truly grateful for everything you've done. Thanks for the potato & chicken thingy. I'm touched. >< 



Part of BSCs girls. Thanks for today guys!! Love you mucho. ;)
Nampak tak tebiatnya aku menulis in english. Bukan apa, saje nak practice. Lama dah rasanya tinggal. Nak cakap memang tak confident, eheh. Btw, terima kasih berjuta-juta lemon kat korang untuk trip ni. Walaupun 2 rumah jek, serius aku seronok sangat. Dapat jumpa, borak,  gelak dengan korang. Rindu!! 

Memang sakit perut dengan korang hari ni. InshaAllah, nanti lain tahun punya raya, jemput datang rumah aku pulak eh. Masa tu biar semua geng kita ada. Pastu nanti kita konvoi raya reramai. Mwahahahaa. Amiin. InshaAllah. ;)

p/s: Selamat hari lahir Sidot!!
Rezeki duit raya tetap ada.
Alhamdulillah.

Tak.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Indeed.

The counting continues~


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
Wehuu, and we're back to work babeh. Finally, after a week of holiday and raya, haha. Ikutkan hati tak nak balik jek rasa, malas betei. Nak stay rumah lagi, nak beraya lagi. Ahai, gediks. Padahal balik sini bukan tak boleh beraya pon kan, ceh. ><
So this week, I started to work on the survey system project. Haha, it's really fun being able to do the work, dealing with the client. Kelakar pon ado, sebab kerajinan nak melayan tu tak tinggi. Orang tu rajin betei datang devision kitorang. Paham sebenarnya kenapa, its just that bila orang tu datang, aku ngan abg Idzaan rasa macam alahaiiii~ Haa, nampak tak. Tapi biasanya, abg Idzaan la rajin layan, sebab dia handle kan, eheh. :p 
Hah, aku tak ingat hari apa, tapi rasanya Rabu kot abg Syah gigih pergi tempat Chan nak suruh dia tuliskan nama dalam chinese character. Abg Ijat pon sama. Kelakar sebab chinese character kan banyak untuk 1 bunyi tu, but with different meaning. Gigih la si Chan dok menerangkan ngan bagitau acane sebutan nama memasing in chinese. Then aku pulak untuk korean. Tipan la ni. Heh.
Paling kelakar bila abg Syah suruh tuliskan nama someone ni ngan satu perkataan ni. Golak habis den time tu. Bukan aku jek, Tipan pon. Seriously. Sakit perut den. Beriya blushing malu bagai. Okay, aku gelak lagi mengingatkan benda ni, haha. Oops~ 
Kechikuma, Rasyidah Utama, Atiqa Panjang. Hamik kau nama memasing. :p
Minggu ni jugak dah start pergi lunch, hehe. 4 hari pertama ni, 4 kedai la pergi. 1 hari, satu kedai. Haha, hamik kau. Nampak la kegigihan nak cari kedai murah. Mana taknya, memasing nak mahal jek. Elaun den tak banyak mano, pokai den, pokaii~
Oh, hari Jumaat hari makan sedunia pulak. Bukan apa, pagi tu ada macam jamuan farewell untuk Kak Raisa. Fuh, aku paling suka kentang yang kak Mas masak. Sodap weh. Haha, den memang gilo kontang. Then, tengahari pulak rumah terbuka finance division dekat rumah En. Zaini. Berjalan kejap ke nun Shah Alam sana. Mwahahaa. Memang makin gemuk la den lopeh ghayo ni gamak ehei. -..- This week kinda feel hectic a bit, yet its still amazing and fun. Hiks.
p/s:Thanks Amy & Syira sebab sudi datang rumah. ^^ 
Nuek tak datang~
:(

SHL NAI!!


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Hey awok.
Selamat Hari Lahir!!

Didoakan
Moga sihat selalu.
Moga murah rezeki.
Moga diberi kejayaan.
Moga diratmatiNya.
Moga dapat jodoh soleh.
Moga jadi kebanggaan ibu bapa.
Moga solehah.
InshaAllah.
Allahumma amin.

Maaf
Untuk kata-kata.
Untuk perbuatan.
Untuk khilaf.

Andai terguris.
Andai terasa.
Andai tersimpan.
Moga dimaafi.

Salam Aidilfitri. ;)

Tak sabau nak raya sesama.
><