Hari terakhir + Memories.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Alhamdulillah, selesai menjawab kertas pertama, Software Design (SIM3304). ^^ Lega sangat, walaupun paper pertama kan. Nebes dia pagi tadi, Allah jek yang tahu. Dah le malam sebelum tu tidur lewat jugak. Ni semua gara gara Study and makan lewat malam. Haha, buat kerja betul kot semalam tu. Ngee~ XD

Today is the last day of this year ; 2012. Yup. Today is the day we've gone out to watch movie together, The Hobbit. :) We plays bowling too. Haha, had so much fun today. Simple yet memorable occasions for this semester. Love you guys. A lot. Mean it. Thanks for today. Never thought of it actually. Last minute plans. Seriously love the moments being together with them. :) All the memories. *sadly no pictures taken*


Goodbye to 2012, and Hello to 2013. Happy New Year. :) Hoping that it will be a better year. Hoping to be a better me too. Better in all sorts of aspects. :) Especially in loving the one and only Allah swt. Wanna be a better muslimah. Pray for me dear friends. Pray for me. Wanna be a good daughter to my parents. Loving them even more each days. Hihi. My siblings too. My dear friends. Love you guys.

Let's be a better person.
:')

Tomorrow till next weeks.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Hai hai kalian. Sedang buat apa?? Saje nak mengupdate petang petang yang redup ni. Kepala dah tepu dengan segala nota nota yang ada. :p So nak merehatkan sikit kepala otak ni. Bagi keluar sikit apa yang terpendam dalam hati dan jugak dalam kepala otak aku ni, ngeee~ XD

Esok final pon dah start, jadinya aku nak memohon maaf lah kat kalian yang sudi membaca blog aku ni. Kot kot la ada yang terguris terasa hati dengan apa yang tertulis kan, aku minta maaf ya. Sama ada secara sengaja atau pun tak sengaja, hehe. Kang nanti aku nak jawab kertas esok tak berkat pulak kalau kalau ada yang memendam di hati. *cewah perasan betul aku ni* Yelah hati orang ni mana kita nak tahu ye dak??

Buat kengkawan sekelas, mintak halal atas apa yang korang dah beri tunjuk ajar kat aku. Minta maaf jugak atas kelakuan aku sepanjang kita sesama ke kelas untuk sem ni eh. Mana yang terlepas bicara, terketuk, terpukul ke kan, mintak maaf bebanyak. :) Aku tak sengaja. Mungkin jugak aku sengaja. Haha, maaf maaf. Kepada rakan rakan MTM & kolej, mintak maaf andai sepanjang tempoh kita bekerja bersama ni, ada yang lacking and tak membantu kalian. Andai apa yang dilakukan tu tak dapat nak puaskan hati kalian, andai ada yang terasa dengan apa yang aku buat, aku minta maaf oke. ;) I'll do my best every time I work with you guys.

All the best untuk final. Jangan pernah berputus asa. Setiap usaha yang kita lakukan in shaa Allah akan ada hasilnya. Cuma apa yang membezakan hasil kita adalah tahap usaha kita tu. "Do the best, not try the best." Pesanan daripada lecturer aku masa KMJ dulu. I always keep that in mind. Always. :)

p/s: Jangan lupa baca bismillah serta doa oke. ;)

Dia tetap mendoakanku.
Terima kasih bebanyak.
:')

Jumaat Terakhir.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Alhamdulillah. Masih lagi bernafas untuk hari. :) Yup yup, korang pulak apa macam, sihat?? Kalau sihat bagus lah ya, hihi. Kalau tak sihat, jangan lupa makan ubat oke. Hmm, dalam pada mood study week ni, baru tersedar yang sebenarnya hari ni merupakan Jumaat terakhir untuk tahun 2012. Haha, sekejap jek rasa. Dah nak 2013 rupanya. Berapa hari jek lagi, nak tahun baru. Sooo, berjalan tak kalian punya azam untuk 2012?? Err, maksud aku tu tercapai dah ke?? Kalau ya, alhamdulillah sesangat. Tahniah jugak la kan. Ready dah set up azam baru?? Hehe.

Yup yup, sedang dalam study week kot ni. Menyempat pulak aku nak update blog ni pulak kan. Ahax. :p Bukan apa, rasa macam dah tak boleh nak go, so kita rehatkan kejap otak ni. Nak menulis pon tak lama mana kan. Awak pon menaip sebenarnya, mwehehe. XD Gasaklah, memang kepala gila sekarang, ngeee~ Saje nak merandom bosan bosan ni kan. Ngadap nota jek manjang, pedih dah mata aku.



Ahah, cantik je kan susunan exam aku kali ni. Hihi, alhamdulillah tade yang 1 hari banyak paper. Perghh, teringat sem lepas bagai nak rak la kan study. 1 hari sekali 3 paper~!! Dah tu, semua yang killer paper adei adei. But alhamdulillah jugak sebab semua lepas dengan jayanya, hehe. >< There's still time. So, kechek hwaiting~!! Kali ni 4 jek paper, boleh punya ni. In shaa Allah. Aamiin.

Penghulu segala hari.
Don't just let is waste.
;)

SSDfluffylovely


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
Hei hei korang, apa bikin?? Ada baikkah?? Saje merepek di pagi hari kejap. Dalam proses menyiapkan report last projek untuk semester 3 ni, hukhuk. Serius penat + nagntuk~!! Bayangkan, dah berapa hari straight aku tidur lewat. Ada jugak yang tak tidur kot, hukhuk. --"
Oke oke, melalut dah ni. Sebenarnya aku update ni nak tolong promote sikit pasal page SSDfluffylovely ni. Hehe, mesti korang kepelikan apa benda la page ni kan?? Ahaa, ni lah aku nak stiry kat korang ni, hehe. ;) Sebelum tu, nak tanya sikit, nampak kan gambar kek tu?? Nampak, sila teruskan membaca. Tak nampak alamat p tambah la power spek korang tu, ahax. XD
Sebenarnya page ni member aku yang mintak tolong promotekan. Bukan apa, bisnes untuk kesenangan kami bersama jugak, mwehehe. ;) Pagi ni page yang menyediakan perkhidmatan membeli + menempah kek keju also known as cheese cake. Haa, hambik kau keju. Sedap kot~ Melimpah lagi, hehe.
Serius, aku yang sememangnya penggemar coklat memang excited lah kan, sebab ada jugak kek colat + cheese + sedap~!! Tak pernah lagi rasa sedap gitu. Korang nak rasa jugak?? Mesti nak kann. Tu tengok air liur dah meleleh tu. Ce lap sikit, hehe. :p SO, cepat cepat like page ni oke. Klik link cepat cepat. Klik gambar kek tu pon boleh meyh. ;)

Bila dah rasa, korang mesti puas hati gila gilalah, haha. Ni aku cakap berdasarkan pengalaman~ So, jom cepat klik~!! ^^ Selamat mencuba oke.
Hei awak, thanks.
Terharu.
;)

Pertandingan Busana Anggun D'Fifth

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah. ^^ Syukur kehadrat Ilahi, kerana dengan limpah & rahmatNya, program Anggun D'Fifth 2012 telah pon melabuhkan tirai dengan jayanya. Yeaah, happy sangat~!! Lega. Perasaan ni, hanya Allah saje yang tahu, hihi. Hasil segala usaha dan tungkus lumus semua ajk ajk serta kengkawan yang terlibat sepanjang persiapan sangat sangat terbaik. Puas hati bak hang~ ;)

Malam Pertandingan Busana Anggun D'Fifth meriah sangat. Menjadi lah bak kata orang kan. Nak nak bila ada juri jemputan yang diminati ramai seperti Yatt Hamzah, Fara Afiza & Mya Zulkifli. Tak lupa jugak, vvip penting malam tu, Prof. Datin Paduka Dr. Aini Ideris, Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa). Bukan calang calang orang ni beb, jangan main main, hee~ ;)


Oke oke, dah dah. Jom straight kepada pertandingan malam tu. Haaa, cantikkan semua peserta malam tu?? Ni lah kesemua 18 peserta yang join untuk pertandingan. Sesetengah peserta mendapat penajaan untuk memperagakan busana malam tu. Pihak yang menaja pon bukan calang calang tau, butik butik ni sememangnya sudah mempunyai nama dalam bidang busana muslimah ni. Pernah dengar Rona Jingga?? Farnia Boutique?? Banyak lagi butik butik yang menjadi penaja untuk program Anggun D'Fifth ni. Alhamdulillah. Penat jugak nak tulis ni kang, hehe. Syukran syukran kepada semua butik yang sudi menaja Anggun D'Fifth ni. :)

Banyak kan?? ^^ Thanks a lot semua.

Untuk pusingan pertama, kesemua 18 peserta akan memperagakan busana mereka di atas pentas. Peserta akan berjalan sepanjang runway dan mereka akan dinilai oleh juri sepanjang mereka berjalan di atas runway tu. Malam tu, semua nervous sangat rasanya, laju saje masing masing jalan kan, hihi. Tak menyempat juri nak menilai macam mana, ahah. Oke, ni aku main petik jek, lalalaa~ :p

Pusingan kedua, hanya 10 orang peserta sahaja yang dipilih oleh juri sebagai finalist. Setiap finalist akan diperincikan lagi mengenai busana yang dikenakan oleh mereka oleh pengurus masing masing dan mengapa ia dipilih untuk diperagakan pada malam pertandingan tersebut. Haa, masa ni, pelbagai gaya & cara pengurus gunakan untuk memberi perincian tentang busana yang dipakai oleh model mereka. Sememangnya mereka betul betul tahu apa yang model mereka kenakan. :) Nama pon pengurus bukan, kalau tak tahu alamat bahaya dah tu, hihi.

Selepas segala penambahan, penolakan dalam pemarkahan, akhirnya saat saat yang dinantikan oleh semua peserta akhir, pengumumam para pemenang. Berdebar jugak aku waktu ni. Ceh, beriya jek, masuk pon tak, nak berdebar segala bagai lah kan. --" Oke oke, melalut sudah. Tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia tiada siapa yang tahu. Eh, betul ke macam tu peribahasanya?? Gasak la, yang penting apa yang aku nak sampaikan tu, sampai. Sampai kan kat korang?? Oke sampai, haha. XD

Rezeki kolej mungkin, sebab ketiga-tiga pemenang merupakan pelajar daripada kolej aku, alhamdulillah. :) Tahniah buat mereka. Aku nak sebut takut tersalah nama. Maklum saje, awak ni bukan kerja nak mengingat nama dorang tu pon, ngeee~ Jangan mara aa. Nanti aku dapatkan sikit info dulu. Pastu aku update terus~!! ^^ Kesibukan melanda, jadi susah sikit untuk aku nak update update ni, hukhuk. Sorry guys. Projek oh projek.


Hahaa, saja nak promote sat, mwehehe. Malam tu aku pon nak jugak bergaya kan, haha, bukan selalu ni dapat bergaya. Dress tu from Farnia Boutique tau, aku beli sendiri. Khas untuk malam tu. Tengok gigih tak gigih aku beli kat booth. Nak cari kat luar dah malas, aku beli je lah kat booth Kak Sha, murah lagi kau. Kak Sha cakap baju aku ni baru jek keluar, dia sendiri tak sempat masukkan online lagi. Ahaa, nampak tak istimewanya baju aku tu, ahah. Oke, serius perasan. Kasi lempang sikit. XD Papehal pon, thanks to Kak Sha sesangat. Ada rezeki, kita jumpa lagi. Nanti saya beli lagi ya baju dari Kak Sha. ;)

p/s: seronok dapat bersama + bergambar with Kak Yatt Hamzah. ;) Peramah, baik, cantik sangat~!!

Relieved.
Alhamdulillah.
:')

Anggun D'Fifth

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
Sticky entry, scroll down for new post. ;)
Klik poster laju laju ya~!!
Perghhh, semakin berdebar aku rasa. Sebab apa?? Sebab event Anggun D'Fifth 2012 semakin hampir~!! >< Haha, korang korang ni pon mesti tertanya tertanya apa benda event Anggun D'Fifth ni kan. Ianya julung julung kali di adakan under Kolej Kelima, which handled by kami kami yang MTM plus anak anak buah la kan juga dengan kerjasama dan bantuan dari pihak pengurusan K5.

Salah satu program yang ada sepanjang Anggun D'Fifth ni, adalah sepeti poster gedabak yang aku tepek tu. Korang nampak tak?? Mesti nampak kan, kalau tak nampak tu alamat 3 Jumaat lagi kot, haha. Oke kidding saje, nampak sangat nipunye kan. Hihi. ;) Oke, back to our program ni, bengkel ni disampaikan oleh Mya Zulkifli. Bukan setakat bengkel ni aje ada, even ada jugak booth booth butik yang menjual pelbagai tudung, shawl. Korang nak bukak booth?? Meh klik page Anggun D'Fifth ni eh, like sekali lah tau, hehe.

Highlight or malam kemuncak akan diadakan pertandingan busana, which Pertandingan Busana Anggun. Malam ni, peserta peserta bengkel akan mengaplikasikan apa yang telah mereka pelajari sepanjang bengkel tersebut. Penampilan khas termasuklah Yatt Hamzah, Fara Afiza, Liyana Hisham & juga Mya Zulkifli.

Eheh, this is just a brief about the event, want to know more?? Haha, meh ramai ramai klik like ke page Anggun D'Fifith ni. :) Jangan lepaskan peluang oke, terutamanya kepada pelajar pelajar Universiti Putra Malaysia (UPM) dan juga pelajar pelajar Kolej Kelima (K5). Jom like ramai ramai~!! ^^ Haa, bila dah like, boleh lah join sekaki ye. Jangan lupa ajak kengkawan sekali tau, hihi. ;)

New update:
First 49 participant untuk bengkel akan dapat voucher daripada Zafa Scarf.
Apa tunggu lagi, hurry up & sign up for the bengkel~!!
Jom jom jom. :)

Semoga semua berjalan lancar.
Aamiin.
^^

Bahasa Syurga :D ♥

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Bahasa Syurga :D ♥

*Salam Ukhwah Fillah - salam persahabatan kerana Allah
*ukhti - kakak / saudara perempuan
*akhi - abang / saudara lelaki
*zauj - suami
*zaujah - isteri 
*assif jiiddan - I'm really sorry
*syukran / afwan - terima kasih / sama-sama
*ukhuwwah Fillah abadan abada - persaudaraan kerana Allah selama-lamanya
*fa'iza 'azamta fatawakkal'alal lah - setelah kamu berazam maka bertawakkal lah
*inni akhafullah - sesungguhnya aku takutkan Allah
*mafi qalbi ghairullah - tiada apa di dalam hati selain Allah
*lau samantha - excuse me
*naltaqi ghadan - kita jumpa lagi esok
*ilalliqa' - moga bertemu lagi
*syafakallah - semoga Allah menyembuhkan awak - lelaki )
*syafakillah - semoga Allah menyembuhkan awak - perempuan )
*taffadhol - silakan
*la aadri - saya tak tahu
*ma fi musykilah - tiada masalah
*bitaufiq wannajah - semoga mencapai kejayaan
*jazakallahu khairan kathira - semoga Allah memberi/ menambah kebaikkan yang banyak kepadamu :)


Indah.
;')

Sizuka & Nobita..

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ



Di suatu malam depan panggung wayang…

Sizuka : Best tengok wayang dengan awak tadi..kelakar je cerita tu..tak bosan kan?

Nobita : A’ ah tak bosan. Best!

Sizuka : Kalau best, kenapa awk letakkan kepala awak kat bahu saya & beritahu saya yang awak mengantuk?
Nobita : Errr~ hehe..

Sizuka : Nasib baik kita pakai sweater kan awak? Kalau tak, mesti sejuk dalam tu tadi.
Nobita : A’ah..betul3! Tak dela sejuk sangat tadi bila dah pakai sweater ni.
Sizuka : Kalau tak sejuk, kenapa awak pegang tangan saya & beritahu yang awak sejuk?
Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun menuju ke i-City..

Sizuka : Awak, saya cantik tak?
Nobita : Awak kan sayang saya..mestilah cantik..
Sizuka : Kalau saya ni betul cantik bagi awak, kenapa bila saya pakai baju-baju tertentu baru awak akan puji saya cantik. Kalau saya pakai baju longgar, awak diam je..kadang-kadang awak akan tanya saya kenapa pakai baju besar..kalau saya pakai baju ketat, baru awk puji saya cantik..kenapa ye?
Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun tiba di i-City..

Sizuka : Jom snap pic awak..saya nak tangkap gambar awak bawah lampu tu.
Nobita : Kita tangkap gambar berdua la sayang. Meh sini, duduk sebelah saya. Rapat sikit, nanti tak masuk pulak gambar awk.
Sizuka : Boleh ke rapat-rapat ni?huu
Nobita : Takpe de..awk kan awek saya..
Sizuka : Awek je..bukan isteri yang sah..
Nobita : Errr~ huhu..

Sizuka : Nanti saya simpan gambar kita ni dalam laptop saya ye awak.
Nobita : Alaa..upload la terus dalam fb.
Sizuka : Eh..boleh ke..tak elok la awak..gambar tu dah la awak & saya je..yang ke-3 syaitan..pastu nak pergi heboh 1 dunia tentang dosa yang kita buat..tak malu ke?huu
Nobita : Errr~ huhu..



Mereka pun pulang..

Sizuka : Awak, awak sayang saya x?
Nobita : Mestilah sayang..sayang sangat2 tau..haa
Sizuka : Buktinya??
Nobita : Eh..macam ajak bergurau je..nak saya kiss pipi awak tu ke sayang?hehe
Sizuka : Ish..apa ni? Teruknya pemikiran awak..huu
Nobita : Eh..errr~ huhu

Sizuka :  Mak saya kata, kalau kita sayang sesuatu tu, kita akan jaga sebaik mungkin.
Nobita : Eh..mestila! hehe
Sizuka : Tapi awk tipu saya!huu~
Nobita : Eh..kenapa plak saya tipu awak??
Sizuka : Kalau awak sayang saya, mestilah awak jaga saya sebaik mungkin tapi awak tak jaga saya dgn baik pun..awk sentuh-sentuh saya, pegang tangan saya, cuba nk kiss saya,ajar saya buat benda bukan-bukan yang saya xpernah buat sebelum ni, selalu ajak saya keluar malam-malam.

Nobita : Owh..sekarang awak nak salahkan saya la ajak awk keluar malam?? Mak ayah awak yang bagi izin tau!
Sizuka : Memang dorang yang bagi izin tapi awak tau tak yang dorang jugak yang akan tanggung dosa saya dengan awk malam-malam macam ni sebab dorang bagi izin pada saya anak perempuan dorang untuk keluar dengan lelaki bukan mahram tanpa adik atau abang saya sebagai peneman pastu buat benda-benda tak senonoh! Pegang sana pegang sini..awak tau tak panggung wayang tu mungkin sejuk bagi awak sampai terpegang tangan saya dengan sengaja, tapi neraka tu teramat panas & tangan awak yang memegang tangan saya tu akan dibakar dalam api neraka berulang kali..awak sedar tak semua tu?? Tangkap gambar nak kepit-kepit, padahal boleh je tangkap gambar sorang-sorang kan..then, nak heboh kat 1 dunia. Pastu nanti org ‘like’ awak pun suka sebab orang tau siapa awek awak & hubungan awak dan saya kononnya bahagia tapi awak sedar tak yang malaikat sentiasa mencatat segala apa yang kita buat..awak ada ilmu agama..kalau tak de ilmu agama pun, awak tau benda tu salah..tapi kenapa masih buat? Awak sedar tak semua tu??? Ingat Allah tak waktu awak buat semua tu?? Awak tu belum tentu jodoh saya, nak sentuh-sentuh saya. Kalau dah awak nak sentuh-sentuh saya, apa je yang suami saya boleh dapat special dari saya sebagai isterinya yang sah? Awak nak ke isteri awak dah macam sisa orang? Awak mesti akan cakap awak akan pastikan yang awak akan bernikah dengan saya sebab tu awk boleh sentuh-sentuh saya..tp awak sedar tak yang awak tu siapa?? hanya hamba Allah...awak bukan tuhan untuk tahu siapa jodoh saya & jodoh awak..awak sedar tak semua tu??? Kalau betul awk sayang saya, awak jagalah saya baik-baik, beri sokongan saya jadi muslimah solehah…dekatkan diri pada Allah, mohon pada Allah supaya izinkan kita dijodohkan bersama kerana saya ni milik Allah..ibu bapa hanya penjaga saya, mereka menjaga saya dgn penuh kasih sayang & didikan yang baik sehingga sanggup memberi kepercayaan pada awak untuk menjaga saya, tapi awak jaga saya tak??awak jaga saya x?? tak kan..awk bawa saya ke arah keburukan..awak sedar tak semua tu??? Banyak lagi yang awak buat kat saya, saya pun terlalu kurang pandai ikutkan je kemahuan awak..nanti kat neraka bila Allah soal saya dgn dosa-dosa maksiat yang kita buat, bukannya awak dapat backup saya depan Allah..kan?? Tolonglah tahan diri tu sehingga kita dah sah dinikahkan..huuu~

Suasana bertukar menjadi suram...sehinggalah Nobita mula meluah perasaan...

Nobita : Kenapa tak dari dulu awak cakap semua benda ni?? Kenapa bila kita dah lalui macam-macam baru awak nak luahkan semua ni???
Sizuka : Sebab sebelum awak nak couple dengan saya, awk janji yang awak akan jaga saya baik-baik. Awak suka dengan saya pun sebab bagi awak saya baik tapi semakin lama awak makin berubah. Perubahan awak turut merubah diri saya. Baru sekarang saya luah semua benda ni sebab selama ni saya sentiasa menanti agar Nobita yang dulu kembali. Nobita yang menjaga saya dengan baik. Saya tunggu Nobita tu..tunggu & terus menunggu kerana saya sayangkan dia. Tapi semakin lama saya tunggu, semakin menjadi-jadi...awak fikirlah baik-baik apa yang saya sampaikan...kalau awak masih tak berubah, lepaskan saya kerana Allah..
Nobita : ......




p/s : kepada pasangan yg hangat menyulam cinta & kasih sayang, jagalah batas anda! Ingat larangan Allah…cinta itu indah krn Allah yg menciptakannya tapi jangan sampai cinta utk Allah itu dinodai oleh cinta manusia..menjadi kebiasaan, dalam berkasih ada kesalahan y akan dilakukan..seringlah muhasabah diri & beranikan diri untuk mula buat perubahan..beranikan diri menegur pasangan sebelum Allah menegur dengan pembalasan & azab..wallahu’alam~

credit to : Badrul ^^

A reminder to myself.

The start of the end.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


In Shaa Allah. ;)

Its just...

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Ahaha, kebosanan di dalam bilik. Nak mencari idea apa nak di 'update' dalam blog. Tah pape kan??Aku just nak me'random' je buat post ni, takde idea punya pasal kan. Tapi tangan gatal nak menaip. Ceh. Bukan apa, dah jarang aku update dengan ada apa apa cerita. Kebelakangan ni aku lebih banyak update dengan menggunakan gambar jek. Maklum, tak tahu nak tulis or explain macam mana. Jadinya lebih selesa untuk upload gambar mengenai apa yang aku rasa. Peace. ;)

Sekarang ni pulak, sibuk sibuk nak update, tapi satu apa pon tak boleh pakai, ceh lagi. :p Nak share apa apa pon aku tak tahu nak share apa. Sengal jek, nampak sangat pemalas. Padahal aku rasa banyak jek benda benda yang aku boleh share. Bagi banyak manfaat kat readers. Ini tak, banyak membebel benda benda merepek jek, haiyaa~

Hahh~!! Aku baru jek selesai dengan kuiz kuiz daripada lecturer. Haha, untuk this week lah dah sudah. Next week test 2 untuk kelas database. Rabu lepas test 2 network. Perghh, gila tergamam aku nak menjawab. Apa yang aku baca tu memang banyak masuk, but suddenly jek aku macam blur. Tak tahu nak tulis apa. Sedih kot. Serius. :( Hmm, sekarang ni, tawakal jelah dengan result. Hopefully cukup lah untuk carry mark aku. Aamiin.

Sabtu minggi ni, kelas ganti koko bola tampar, 6 jam kot~!! Haha, nasib baik la awak ni memang minat nak main bola tampar, takde la rasa ralat sangat kan. Dengan buku log satu apa pon aku tak tulis lagi, adoi adoi. --" Dah le nak kena buat presentation lagi tu. Banyak kali sangat dah bertangguh, major dah suruh prepare dah untuk present. Ahah. XD Semoga semua berjalan lancar nanti. Hopefully. Aamiin.
p/s: Dengarnya Israel sudah membuat genjatan senjata. Alhamdulilah. ;)
Yok puasa sempena Hari Asyura.
Jom puasa 9 & 10 Muharram.
;)

A True Story.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Just a quick update, eheh. Terjumpa pulak gambar ni, serius kena ngan hidup aku sebelum ambik course sains komputer ni kan, haha. Sebijik sebijik kena, mwehehe. Hmm, rindukan sesuatu tapi aku tak tahu apa. Hanya Allah yang tahu mungkin. ;)

That's the fact.
Hardly to believe.
;)

Salam Maal Hijrah

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Selamat menyambut awal Muharram. :)
Semoga dengan bermulanya tahun baru ni, we're gonna make better to ourselves.
May Allah bless us in everyday ahead. Aamiin.

Enjoying everyday at home.
:)

Di satu hari cuti..

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Bukit Beruntung Bowling Center. Oke, aku taram je nama dia, hahaa. XD

Muka excited nak main sebab dah lama tak baling bola bowling. Weeee~!! ><

Dad, me, angah and kak lang. 

Mom, me and kak lang. 

Last game, Angah confident menang. Ceh.

Amal yang malu nak tunjuk muka sebab dah BOTAK, haha.

The Mom and The Dad. Saranghae. :)

Serius seronok, mwehehe. Orang cuti ni beraya, kitorang pulak pergo main bowling. Nasib baik dapat promosi plus datang awal. Haha, bila lagi kan. Ayah pon susah nak dapat cuti. Ni pon dah sangat bersyukur. Main dekat dekat sini je. It was so much fun. Really enjoyed being together with them. HEART them, always. ^^

Keseluruhan game dimenangi oleh kami kami yang perempuan ni, mwehehe. Menang 3 daripada 4 game. Aku pulak pemenang keseluruhan untuk individu, hikhok. Ni sendirian berhad yang isytihar, boleh la, haha. But, itu kenyataan ya. Aku menang untuk 3 game. Lama dah tak main, tak sangka pon menang. Nak figth ngan ayah n angah, hihi. Yes, aku berjaya. Weeee~ ><

Budak Tinggi, bila lagi nak lawan??
Mwehehe. XD

Contest I Choose To Wear Hijab

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Nak join?? Klik banner laju laju oke.

Terasa mahu mencuba. Hadiah pon best best. Jom join ramai ramai?? ^^
Tarikh tutup :  7 Disember 2012

Noktah, Cerai & 7 Oktober

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Persinggahan. Alam kedua. Kenali diri. Diri??
Yang sebenar benar atau ... 


Cerai. Menerima atau ..? Realiti yang sukar. Hakikat yang pahit. Janji telah dimungkiri. 
Apa hukuman setimpal? Rahsia gelap terungkai. Nyata seksa ditanggung.  Terhukum.


Pertemuan membuah bibit cinta. Sengketa melanda jiwa lara. Rahsia disimpan siapa sangka. 
Sayang hidup tidak lama. Rahsia terlerai tanda cinta. Hanya dia dihatinya. 7 Oktober menjadi tanda. 

Haha, 6 hb yang lepas aku me'release'kan tension dengan menonton teater bersama sama kangkawanku yang tersayang. Khal, Fisa, Dian, Mieza, Syafa and the boyfriend, ahah. XD Semua ni teater pembukaan untuk teater Opera 3 Kupang. Terbaik, best best best. :) Especially yang 7 Oktober tu lah kan. Haha, love story, siapa yang tak suka kan. Serius sweet pelakon pelakon tu. Nampak macam real kot, hehe. Love the video part. Tahniah lah kat pengarah pengarah yang terbabit untuk semua  teater ni. ^^

Aku tak dapat nak tengok Opera 3 Kupang tu sebab aku dah balik ni, haha. Kalau ikutkan, member aku ajak gi tengok malam ni, but tak dapat le. Teringin jugak nak tengok sebenarnya sebab muzikal kan, aku dah le tak pernah tengok teater muzikal ni. Teringin kot, but tapelah. Bukan rezeki aku le tu nak tengok, eheh. Gatal lagi balik awal kan. XD

Beronok ronok with siblings at home.
Heaven.
:)

Less than a week.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Yup, yup~!! Its less than a week for mid sem break. Finally, wanna rest for a bit at home, with my beloved one. :) Away from work. Is it?? Nahh, not really I think, but I'm getting used to it actually. Well, its for my own good isn't it. Lets do it in a very best way.

Even though its holiday for a week, I should study for the up coming test 2. Its just after the mid sem break is over. Yeah, sounds 'fun' right?? Just though of having fun but at the same time, thinking about test after the holiday. Heh. --" Oke, enough with english, back to malay, shall we??

Mwehehe, saje nak menulis guna english, lama dah tak guna kan. Kalau guna pon, just sikit sikit jek. Rojak rojak la kan maksudnya. Kejap english, kejap melayu, ahah. Tah pape seyh aku. :p Orang baca pon naik pening jek, adei. --"

Saje aku nak update ni, lama tak update kan, since 1hb haritu. Sekarang, tugas semakin bertambah tambah. Dengan jadi eksekutif keusahawanan untuk event Anggun D'Fifth plus eksekutif logistik & peralatan untuk Festival Marhaban Harmoni V Intervarsiti (FETSMA-V) nanti. Serius ini kali pertama aku terlibat untuk keusahawanan. Yelah, aku mana nak minat sangat bab bab keusahawanan ni, memang tak pernah terlintas kot. Hihi.

Yang peralatan pon sama, lagi lah aku ngan si Che'Bo tu. Haih, asik dengan beliau jek aku digandingkan semenjak jadi MTM ni kan?? Siap ada gelaran lagi tahu. Aku kan dah memang sedia dikenali dengan Kechikuma tu, Che'Bo pulak dorang dok gelar BESARkuma. Yang si Efy, SEDANGkuma. Just tuka yang depan jek, kuma tu dorang tak tukar. Apa lah maksud. :p Yeah, I know. Kidding.

Hmm, still struggling on managing my time. Tup, aku ni bukan reti beno nak plan plan time or jadual ni. Tengok macam sekarang bukan nak tidur, tapi p bantai dok update blog, ahah. XD Yup yup. Mostly aku akan belajr mengikut mood atau ikut kehendak hati aku. Bila rasa nak belajar, aku belajar. Kalau tak, aku layan movie, tak pon twitter atau facebook tu. See, betapa tah papenya aku ni.

Oke, lari tajuk dah ni. Pape pon ganbatte untuk diri aku and family MTM sekalian for u coming event tu. Hwaiting guys~!! There's a lot more for us, keep fighting. Have faith. Me love you guys despite of all the things happened between us. Yup, I really do love our family. Our little family. ^^

p/s: Selamat Hari Lahir untuk Che Nah(Presiden K5) and Fiqah(Tim.Pres).  May Allah bless you. ><

Dear, can't wait to see you.
Soon.
:)

Its life.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Please understand.
:)

Rains.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Budak kecik.
Miss to hear that.

Aku Mahu Dia.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Thanks for the video dear. 
:)

Happines. XD

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Salam Aidiladha untuk semua~!!
Can't wait to go home.

Awak, boleh kan jumpa??
^^

CARE XII

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
Peserta CARE XII
Peserta dan urusetia CARE XIII
Urusetia bersama ayahanda K5, Dr.Amini Amir Abdullah. :)

Thanks a lot guys~!!
The best  & awesome experience to be with you guys. Nak share aktivti tapi sangat confidential, cewah. Ahaha. All in all, semua aktiviti dapat dilaksanakan, part last aktiviti paling best~!! Nak tahu apa, join Kelab Kembara ya?? Serius sangat tidak rugi, untung lagi adalah, hihihi. 
Next, Royal Belum Expedition. Hopefully dapat join, must be awesome too.
Dear, sorry I can't be with you.
we'll meet this coming holiday oke.
^^

Alhamdulillah. :)

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

This was taken while studying for database test. ><

Done with test 1 for all subjects.
Alhamdulillah. ^^
Syukran Ya Rabb.
Next, going to CARE XIII.
All the best guys~!! :)


Mom, thanks for your du'a.
Dear, you too.
 

Me..

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


This semester seems challenging.
A lot.
-.-

Dia..

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu



Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku


Awak suko an inyo.
:)

Me love... XD

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Me love you friends.
Me love you haters.
Me love you all.
;)

Testing, testing. XD

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Test week begins~!! Ya Allah, sekejap jek rasa dah test kot, adoi. -.-" Tak prepare sungguh lah untuk test ni, serius. Tu lah jadinya kan bila pembahagian masa tu tak betul. Parah parah. Tadi, baru jek jawab test 1 untuk subject Data Structure. Errgghh, seteghess aku. Sebabnya?? Sebab tak ingat algorithm, pfftt. Idea buat dah dapat, tapi bila dah lupa tu, memang hancus terus la kan.

Minggu test tu satu hal, pastu tetiba ada pulak Test Of Communication In Malay(TOCIM) & Test Of Communication In English(TOCIE). Tak memasal jek ada test pasal komunikasi dalam bahasa inggeris & bahasa melayu. Awak udah le ada event, sekali boleh clash pulak dengan TOCIE tu, adoi. Menyirap betei lah, tahu tak. Errggghhh~!! :|

Sekarang sibuk sibuk pulak nak update blog, bukan nak study, sengal kan?? Gasak lah, yang penting aku dapat tulis apa yang terbuku dihati, cewah. Twitter tak puas, 140 character je, mana cukup. Awak pulak bukan jenis suka nak spam banyak banyak ni, lalalaaa~ XD

Papehal pon, all the best untuk bebudak UPM yang test tu eh, termasuk diri sendiri & bebudak kelas aku. Hwaiting guys, kita boleh~!! InsyaAllah. :)

p/s: Need to practice and prepare for TOCIE next Saturday.  Alone in the group. Wish me luck. ><

Psstt, awak.
Saya sedang jawab test.
Janganlah call, hehe.
;)

A note to remember.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Never lose hope.
Have faith in HIM.
:)

Sunday morning~

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Allah always there.
Pray, talk to HIM.
:)

Dari kejauhan.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Me, Ofi & Areen

Dear Ofriana,
Happy belated birthday sayang~!!
All the best in your study oke.
Jangan nakal nakal kat UTeM tu, ahah.
Untunglah kau sekali sama dengan Areen. :)
Aku sentiasa doakan korang.
 
Serius aku rindu time time kita lepak sesama.
Bila lagi ni kan, memasing sibuk dah sekarang.
Aku cuti, korang tak cuti.
Aku tak cuti, korang pulak cuti, adoi. -.-"

Maaf, hanya gambar lama yang dapat aku taruk.
Maklum, gambar baru bersama tak ada kan, ahah. XD
Apa apa pon,  I love you, I miss you.

Kawan comel kau,
Abot.

Bulan baru, cabaran bermula. Hwaiting~!!

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Tan Hong Wei. :)
Chin Yoon May. :)
Peserta Larian Merentas Kampus 12/13 Kolej Kelima. :)
Netball K5. :)

Dragon Fifth. :)

Yup, yup, sekejap je dah masuk bulan Oktober kan, mwahaha. Mengikut takwim, lepas ni, kesibukan besar bakal melanda. kesibukan apa pulak ni kan?? Kesibukan dengan aktiviti aktiviti sukan kolej. :) Hehe, bulan ni je ada 2 sukan yang boleh dianggap besar jugak la. Apalagi kalau bukan bola jaring & ragbi. Ragbi tu ketara, haha. XD

Dua dua sukan ni berlangsung awal bulan. Hah, bola jaring dah start pon tadi. Alhamdulillah, pasukan K5 berjaya memenangi perlawanan pertama tadi menentang Kolej Pendeta Zaa'ba(KPZ) dengan markah 16-0. Tak disangka wei, hihi. XD Esok perlawanan antara K5 dengan K16 pulak. Entah macam mana la esok ek, all the best je lah, hihi.

Sebelum sukan sukan ni bermula, acara pertama yang berlangsung sempena perasmian sukan kolej ni acara merentas kampus. Yup yup, perjalan sejauh 8km bagi pelajar lelaki & 6.5km bagi pelajar wanita. K5 mendapat tempat ke-13 untuk kedua dua kategori lelaki & wanita. Ok lah tu kan daripada tempat terakhir, ehehe. Johan keseluruhan masik milik K13 kerana penyertaan kolej mereka sangat ramai. Huntong kalian ya. ;)

                                           **************************************

Oke, tu entry yang aku tulis 1hb lepas. Sebabkan line ala ala siput, tak dapat nak publish. yang kali ni pon lebih kurang je ni rasanya, hahaha. Sekarang dah 3hb, netball match dah dua dah pon.


Petang ni match dengan Kolej Cancelor(KC), meh datang ramai ramai tengok. Sokong K5 tau, hehe. :) Esok pulak kita tengok ragbi. Biar penuh penyokong K5, baru masyuk~!! Pape pon, all the best korang. :)

Kesibukan.
Kepala sakit.
Badan terkejut.
Bertahan~!!
><