It's here, finally.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Yeah, hari terakhir untuk tahun 2011. Hard to believe though. Lots of things happened, especially lepas dah masuk UPM nie. :) Memang pengalaman yang tak ternilai. Dapat kenal ngan batch aku nie.

Plus, aku dapat belajar untuk matang ngan dorang sikit demi sedikit. Hah, enjoying every second experiencing my life here, with them. Yupyup, sayang kalian sangatsangat~! >< Terima kasih. :)

Kawan seperjuangan sekolah and matrik, aku tak pernah lupakan kalian. :) Kalian juga banyak mengajar aku tentang kehidupan, especially as a teenager yang baru nak mengenal dunia luar.

Dapat aku rasa perubahan yang ada, tetapi tak secara keseluruhannya. Hmm, well, masih lagi belajar, and I'm enjoying it to the fullest.

TwoThousandEleven :
Thanks for the heart-stopping and heart-breaking moments.
Thanks for the friends and "frenemies".
Thanks for the cries and the laughter.
Thanks for the lessons and the regrets.
Thanks for the best and worst experiences.
Thanks for the people that I love and hate.
Thanks for the blessings and the punishments.
Thanks for everything.
Goodbye 2011, you’ve been an awesome year. Hello 2012, bring it on.
 loveLoveLove.
:) 

Home Sweet Home? :p

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Haih, kesengalan membara~ Dah nak balik UPM dah pon, baru nak update, lalala~ Kemalasan melanda diri la pulak, weee~ :p

Sabtu pagi balik sini, *umah sampai pulak petang. Lepas tu, terus kua gie pekan, jumpa ngan orang tu pulak, hihihi~ :) Yes~! Finally, dapat gak balik Mr.Mini aku, hihi. Rindu beliau sangatSangat lah. ;) Malam tu, terus layan movie sampai lebam~!

Ahad, means semalam, kua petang ngan member aku, Shila and Ofi. ;) Gerak gie umah Shila dulu, pasti kitorang gie Tesco Bukit Beruntung. Hehe, Shila mau beli aerial untuk tv dalam bilik dia, haha.

Then, lepas da beli barang, balik umah Shila, lepak sana. :) Sambil tu, kitorang tengok cerita, sampai tak sedar jam nak kul 7 dah~! Hoho, terus aku rushing nak balik umah, gila la, dah le gelap aku tak nampak. Mau naya aku bawak kereta gelapgelap uh nanti. :p *sebelumTuSinggahUmahDiaDulu :)

Sekarang dah kul 1.38 pagi, and I'm still not sleeping yet. ==' Perghh, dah la nak gerak pagi kang, tautau kang bangun lambat, balik pon lambat, adeh. Angah pulak tanak anta, sengal jek~ Kua ngan membermember dia.

Awak, awak dan awak.
Saya sayang awak.
:)

It's good. :)

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hello world~! Ehehe, pepagi buta nak update blog. :p Bukan ape, saje tangan nie menggatal nak menaip. Pape je la kan, haha.

Yesterday was one of my HAPPIEST day ever. Lama betul tak jumpa, then jumpa balik kan. Yeah, terima kasih bebanyak ye awak. ;) Walaupon sekejap je, tapi saya seronok dapat luangkan masa ngan awak, hehe. *jgnLupaKirimSalamKatUmiTau

Maaf la jugak eh, wat susah awak je antakan saya. Rumah awak pon bukan dekatkan, lalala~ Thanks again. ^^

Thanks for the bag. 
:)

Taggie~

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hai hai semua~! ^^ Heh, bukak blog macam bese lah, check shoutbox, then Aishah mention yang aku telah di tag. Wah, tak pernah kena, tetiba kena nie, excited aku, lalala~ *bajetComelLettewww

Pape pon, thanks for the tag dear. >< Oke, the rules are ;

  • You must post this rules in your entry.
  • Each person must post about them self in their journal.
  • Answer the question that tagger has set for you in their post and create 11 questions for the people that you have tagged to answer.
  • You must tag 11 people to tag and link them to your post.
  • Go to their page to tell them that you've tagged HIM/HER.
  • No tag back.
  • Stuff in tagging section 'You've tagged if you read'.
Me :
♥ Name given was Nur Atiqah Mauli Azam.
♥ 19 years old ; 16 Feb.
♥ Currently studying Bac. Comp Sc - Soft Eng in UPM, Serdang.
♥ Love PURPLE so much. :)
♥ Simple, petitte, cute. ;)
♥ Laughing is my hobby.
♥ Love my family ;)

Questions from Aishah.
1. Suke Anime tak ?
    Suka, suka, suka~! ^^

2. Ade tabiat pelik tak ? Contohnye ?
   Hmm, rasanya tade kot.

3. Bnde yang korang betul-betul nak sekarang ni ape ?
    Dapat CGPA bagus untuk sem nie, nak dapat dekan. :)

4. Ade sesiape yang istimewa tak kat hati tu ?
    Ade, ade, ade. 

5. Antara Angry Bird, Domo atau Elmo, mane yang korang minat ?
    Domo, Domo~! ♥ 

6. Selalu tidur lewat tak ? Kenape ye ?
    Selalu sangat. Kadang sebab wat assignment, kadang tu sebab tengok midnight movie, ngeee~

7. Bnde yang mesti ade dlam dompet korang ape ?
    Kad pengenalan, lesen, and barang penting yang lain. Duit la sikit. ;)

8. Suke gadget tak ? Contohnye ?
    Suka la jugak, tapi tak berapa nak minat sangat ah. :p 

9. Bnde yang korang paling suke buat time ade masa lapang ape ?
    Layan movie Korea/Jepun/Thai dalam bilik. *sekarangNieLa

10. Pndai main gitar tak ?
      Tak pon.

11. Lagu yang paling korang suke sekarang ni ape ?
      Takut - Amalia Alias.

Oke, done with answering the questions, now it's my turn. :)

  • Korang kenal aku tak ?
  • Suka aku tak ?
  • Sayang aku tak ?
  • Korang watpe masa wat post nie ?
  • Seronok tak belajar ?
  • Apa binatang yang korang teringin nak bela ?
  • Ada allergy tak ?
  • Makanan yang korang rasa pelik tapi teringin nak makan.
  • Minuman pulak ? *macamSoalanAtas
  • Describe yourself in one word. :)
  • What do you think of my questions?

Okeh, siap sudah. So, sila jawab dengan sejujurnya ye, lalala~ :p *soalanAkuMerepekSaje Tanak jawab pon tape, nevermind. :D


The taggie :
Hey awak, Selamat Hari Lahir tau.
;p

What can I tell ya is...

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Di pagi hening nie(2:01 am), nak jugak aku update blog nie, hukhuk. Bukan ape, just nak meluahkan ape yang terbuku dihati aku nie. Tapi aku sendiri tatau ape yang aku nak luahkan kat sini.

Hmm, roomate aku pon nga tido uh, hukhuk. Yang aku nie pulak, tak retiReti lagi nak tido, jam da kul bape da tu. Well, mentanglah esok seharian aku tade kelas, bajet tido lambat la kan, lalala~

Ditelan mati mak, diluah mati bapak

Tu jelah yang aku boleh conclude kan untuk hari nie. Till then, papai~! ^^ Oh, sebelum tu, terlupa lak. Kawan, terima kasih. Sayang selalu. <3
Allah + keluargaku + kawanku = stronger me.
Uncomfortable.
Disturbing.

Oh Ombak Rindu.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hey peeps~! Lomg time no see lah, ehehe. :p Oke, lately nie aku agak busy la jugak, so, tak sempat nak meng'update' blog nie, huhu. Lots of things happened. :)

Mock Interview(1 Dis 2011)
Pheww. Yang nie paling tak best, sebab membuatkan ke'nervous'an aku berada pada tahap yang paling tinggi melebihi ketinggian aku yang tak bape nak tinggi nie. :p Tangan aku sejuk gila kot. -.-'

Masuk je bilik, gagap aku. Jawapan tah pape tah yang aku bagi. Boleh pulak tangah jawab tu aku sebut "Ape?", like oh tidak. MamposMampos. Macam mane pulak aku boleh tersebut ape uh, adoi.

BBQ CARE XII(3 Dis 2011)
Perghh, memang terbaik wokk~! Menjadi jugak kan event uh. Hasil usaha and kerja keras geng-geng aku merancang since bulan lepas lagi. Terima kasih sangatsangat kat seniorsenior yang sudi memberi tunjuk ajar kat kami dakdak freshie nie, hihi. ^^

Tanpa bantuan and guide dari dorang, aku tatau la apa jadi ngan event uh. :p Walaupun kitorang kadangkadang de gak rasa bengang kan, sebab asik kena tegur and macammacam yang tak kena, tapi teguran tu la yang membawa kejayaan event BBQ CARE XII malam tu. :)

Bola Jaring(3-4 Dis 2011)
Wuhuuu~! Tahniah buat K5's netballers. :) Tak sia-sia kita berlatih hari-hari. Sampai malam gak tu kan? Alhamdulillah, berkat usaha gigih kitorang tu, berjaya jugak kitorang merangkul gelaran juara. ^^


Berjimba bersama classmate(4 Dis 2011)
Yeah, lepas je balik dari netball, aku gerak keluar ngan dorang. Hehe, kami ramaiRamai gie kenduri kawin abang Fisa. :) Gie 2 kete. 1 kete Bulot(die, Kuro, Sidot, Kewek), 1 kete lagi kitorang sewa(aku, Tipan, Khal, Mek, Paku).


Lepas gie kenduri, gerak gie tengok wayang, kat One Utama. Tengok cerita pe lagi, kalu bukan Ombak Rindu. :) Perghh, memang layan habess~! Kitorang yang girls nie je la yang tengok pon except for Paku, hehe. Boys yang lain merayap. :p

I cried last Wed morning.
I don't even know why.
:( 

Hello December ! ^^

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hai peeps. Its December 1st. Hehehe, waktu aku menulis nie, hujan sedang mencurah-curah kat luar uh. :) Sejuukkk! Tidur nie, memang ta sedar da smapai mlam kang. :p Latihan netball pon kena tangguh gak, hukhuk.

Hihi, Alhamdulillah, dapat gak aku login balik blog aku nieh. Ai, kenapa pulak aku cakap camtu? Sebabnya, sebelum nie, aku nye account disabled kot. -.-" Sedih betul aku, berkobar-kobar nak update. Satgie, login je dapat lak menatang nieh.

I was like, apekah????! Waaaa, nak menangis aku seyh. Bia betul nie kan, adoi. Aku try la, ape yang dia tulis uh. Kira aku tulis ah kat dia, ape yang jadi time account aku disabled uh. Perghh, hoping that everything is gonna be ok. :)

Aku pon check la e-mail aku semalam. Dapat rep from Google bout hal nie. Yess~! Berjaya login semula account aku, hihi. :)

Thanks Google. ^^ Syang lebih la, mwahaha. *gilaGila Hari nie aku kena wat mock interview. Pheww, lega, habis gak. Sekarang focus untuk Oral Presentation pylak, adeh. Video da la tak siap lagi, waaa~! -.-"


oke, entry panjang sikit.
rindu betul main netball.
weeee~
:)