Last Year, Last Touch Rugby Game.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Another last game of my favorite sport, touch rugby. Plan asal aku nak jadi penonton je, tapi bila geng tak cukup aku join aje. Hehe, takpe lah, last time nak main dengan dorang ni. Lepas ni dah takde dah, kalau ada pon team dah lain, orangnya pon lain lah kan. Ye tak??

Tahun ni, diajar oleh coach baru, Achong, player ragbi team K5. Kintan still coach kitorang, tapi mainly si dia pantau je. Seriusly, kali ni punya coaching lain. Mungkin sebab ada abang sado kot, mwahahaa. Okay, dah dah, kang merepek pulak ni. Maksud aku lain ni sebab biasanya kitorang akan training petang, dan malam pulak fitness. Kali ni, dua2 buat malam. Sebabnya memasing tak free petang, kelas. Hehe, tu je pon.

Tahun ni jugak, ada buat some tactical training. Ada 3 basic tactical move yang dorang ajar kali ni. Sama jugak macam tahun sudah, tapi with different approach. Memang rasa betul lainnya training kali ni. Even teammate aku si Asip pon setuju rasa lain. Hiks.

 

Oh btw, Asip ni captain. Player terbaik nii~ Dengan kelincahan beliau nilah, kitorang dapat jugak mara ke quarter. Alhamdulillah. Better than we expected. Thanks to this dedicated captain, hahaa. Walaupun asalnya dia ni tak nak main, tapi sebab dia ni jugaklah kitorang dapat advance ke next round.

Aku?? Sekadar main seminit dua. Pancit wehh. Haha, sorry team. Tak dapat nak menyumbang pape. Since incident last year, aku still tak boleh nak lari selaju yang aku nak. Pinggang aku cepat sakit, lutut aku pon tak berada dalam keadaan baik masa ni. Bak kata si Achong, aku ni gemuk. Sebab tu lah sakit je, ceh. Siot.

Muka gembira, terbakar lepas habis game. Last talk katanyaa.
All in all, we played hard and we had fun. Tak menang pon, we enjoyed every game we played. Thanks for everything guys. Thanks for keeping up with me. Terima kasih sebab gigih jugak turun training walaupun kadang-kadang yang turun 3, 4 orang je. Terima kasih coach sebab sudi turun latih kitorang walaupun ada yang buat perangai. Terima kasih semua sebab selalu bagi kerjasama antara satu sama lain. Aku sayang korang; Asip, Alin, Hajar, Nana, Dian, Sab, Farahin, Mas, Zati, Ainul, Yana, Hanin, Wani and manager Tiqah. Coach pon aku sayang; Kintan, Achong, Unto, Che Bo, Kadi & yang lain tu, maap tak ingat nama korang. ;)

Rindu nak truth or dare.
><

Last Year, Last Volleyball Game.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Yep. Last game for my final year. Last game for K5 team. Sedih jugak sebenarnya. Teringat awal-awal aku terjebak dulu, tu pon sebab nak mencuba. Bila mencuba tulah, 4 tahun ni aku main untuk K5. Eh, yeke 4 tahun??

Awal-awal main, training, rasa tak sunggup betul. Nak nak bila coach dengan Kintan and Bawang. Fuhh, Bawang memang kasi train kasi sampai kau sakit-sakit lah cerita dia. Serius kelakar bila ingat balik. Awak ni merungut je manjang. Dah ada yang nak jadi coach pon buat perangai. Heh.

Last game ni, just nak isi kekosongan je sebenarnya. Yelah, awak main tak berapa nak pandai. Setiap kali main, jadi simpanan aje. Junior pulak pandai main belaka, siap ada atlet lagi tau, haaaa. Team tahun ni, memang teringin nak tengok pergi jauh sikit dari tahun sebelum ni. Maklum lah, awak ni dah last year, nak lah jugak kan merasa lepas group ke, quarter ke, semi ke, final ke kann. Hehee.


Alhamdulillah!! Syukur kami berjaya hingga ke peringkat semi final. Haha, tak terjangkau dek akal sebenarnya. Sebab team lawan semua boleh main dengan baik. Hee, terserlah betul muka kegembiraan masing-masing masa ni sebab dapat ke semi final. Unfortunately, gambar yang lain-lain aku tak jumpa mana aku letak or simpan. Maybe dalam phone sony, dannn phone tu pulak aku dah serah balik ke tuan asal dia. -_-

Game last ni jugak lah aku dapat main dengan baik dan confident. Firstball pon cantik bebb~ Hehe. Coach pon percaya siap bagi aku main untuk first 6. Wohaa!! Never thought that it can happened.Nevertheless I played my best and I did it. I help the team instead of making it hard for them like other years.

To our manager, Marnah, thanks for keeping up with our attitude especiallt in the groupchat. To my teammates, Yana, Vivian, Kai Chi, Nuril, Ara, Syira, Fatin, Linda, Shera, Rerai and Zati, thanks  a lot guys for helping me too to play well. Thanks for giving me the chance, thanks for believing in me. Love you guys so much. Love this team so much. Love the coaches too. Without them, we are NOTHING. ;)

Thanks to our supporters too for always being there, watching and cheering for us the entire games. Last but not least, thanks to volley boys geng sebab sudi turun training main dengan kitorang petang-petang. Especially Sidot, Kewek, Niklan, Gelap and others yg aku lupa namanya. Maap ye. :p 

I'm already missing you guys.
All the best for next year's game.
;)

Sepi


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
Fuhhh,sepi betei lah blog aku ni. Kesian kena tinggal lama since bulan 3 aritu. Haha, Maaf lah ye. Bukan apa, dok fokus and tumpu kan FYP aku tu. Alhamdulillah, finally settle dah. Hahaaa, habis dah woih ngaji 4 tahun!! So, can I graduate successfully?? InshaAllah. Keep calm and smile.
So sepanjang 3 bulan blog ni kena tinggal, memacam jugak lah yang jadi. All of it happened really fast. Sedar-sedar aku dah habis belajar dah weh. Times really goes by. InshaAllah, selama cuti sebelum dapat kerja ni, boleh lah aku update satu persatu pe benda yang jadi sepanjang aku tak update blog ni. It takes a while sebab aku nak sort out balik, nak ingat balik turutan masa kejadian. Haha.
Well, aku nak update pon untuk kesenangan aku. So that in the future, aku boleh throwback balik segala memories I had in when studying in UPM. Tak banyak sebenarnya aku rasa yang aku dah masukkan. Takpe lah, as long as aku ingat memana yang ada tu, tu pon cukup bagus dah. Hiks. ;)
Dah. Masa untuk edit segala yang diperlukan. Bai!
4 years seems short.
Miss them already.
;)