It does.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


:'(

Quiet.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


When I do,
don't ask.

Love is ...


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
The heart,
calmer than before.
;)

A visit.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Pheww~ Berjaya jugak akhirnya. Yep, semalam buat pertama kalinya aku sampai ke Sunway Piramid. Haha, orang lain muak dah kot agaknya, aku jek baru sampai. Sekali ngan dorang bertiga ni lah ha. Mek, Amy, Sidut. Uhuu~ ><

Orang kata jauh perjalanan, luas pemandangan kan. Dekat kitorang dah terlajak sampai ke Shah Alamnya, memang tak menahan betul. Smua gara gara salah maklumat. Ahaks. Serius lawak, sampai sampai ke sana tercengang jek. Tak tahu nak buat apa. Bila dah tanya orang baru tahu dah salah arah. Kena patah balik, ahaha~

So, terpaksa patah balik sampai ke Subang Jaya. Then masa on the way tu kan, jumpa pulak budak comel sorang ni. Arjuna nama dia, umur baru 6 tahun. Haha, pandai main skate boh. Masuk competition dapat 1st place JEK katanya. Perghh, JEK tu yang tak menahan tu. :p Besar nanti mesti hensem. Hiks.


Sampai destinasi, terus pi melantak kat Popeye. Perut memasing dah memainkan muzik yang sangat kuat sampai orang lain pon mungkin boleh dengar. --" Oke tu tipu. But serius sangat lapar. Lepas selesai makan, solat then baru lah explorasi bermula. Haha. XD

Kitorang datang takde buat apa sangat, dekadar nak melawat tempat jek before make a trip beramai ramai bersama family SE yang lain, hihi. Site visit dulu, survey apa yang ada. Maklum lah tak perbah sampai kan, hehee. XD Masa kitorang pergi tempat bowling, ada tournament berlangsung, live siar kat astro arena kot. Yang aku kenal Shazlin bowler Malaysia tu jek, yang lain aku tak kenal, haha. Serius nice dorang main~ *jakun time tu sebab tengok sendiri depan mata*

Bila memasing penat dah, puas jugak la kot, pusing pusing, masa untuk pulang~ Pheww, what a long day~!! Rasa perjalanan pergi tu lama sangat, bila balik, sekejap lah pulak. But, it was worth it. Serius seronok. So, lepas ni boleh lah bergerak dengan lancar, in shaa Allah. :)

It takes time.
Be patient. 
;)

Sentiasa bersama. In shaa Allah.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


18 April 1991 - 18 April 2013
22 years of being together.
21 years I've been living with both of you.
So grateful, thankful with all that you've done for me.


I love you.
Happy 22nd Anniversary Mom & Dad~!!
 May Allah give all the bless to you.
Stay cute, stay loving oke?
Always happy being with both of you.
No words to describe. ><

Missing you.
Al-Fatihah untuk arwah Uwan.
:'(

Cumbuan Dosa Semalam.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
Perghhh~!! Bahang Festival Teater Interkolej (FESTIK) 2013 UPM semakin terasa oit~ Memangdangkan esok dah bermula pementasan teater pertama, so apa kata pakat ramai-ramai pi serbu Auditorium Kejuruteraan UPM, dekat K10 tu, ehehe. Nah aku bagi jadual senang korang nak bajet timing, hihi. ><
Save the date people~!! ;) 
Haha, aku pon nak jugak lah sekali teater yang bakal dipentaskan oleh bebudak kolej aku, KOLEJ KELIMA. Yeah, Theater Group Fifth (TGV) the best. Hwaiting~!! >< Nak tahu apa kisahnya, jangan lupa datang reramai oke. Mwehehe.

Jangan lupa like tau, klik gambar untuk like poster oke~!! 1 like bermakan anda menyokong kami, hihi.

The trailer


Esok present calculus.
Berdebar.
;)

And it's me..


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ



Its getting tougher each days.
힘내, 힘내~!!
:)

And the holidays is over...


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Cak~!! Oke itu sengal. --" Hmm, sekejap je cuti habis dah. Esok sudah mahu pulang ke UPM. Isnin pulak kuliah plus hantar segala assingment. Uhuu~ Rasa macam cuti ni aku dok ngadap laptop aku ni jek, almost 24 hours. Sebabnya? Haha, that's the interesting part is.

Sebab pertama, membuat assignment lah, apa lagi kan. Nak nak pulak individual assignment HCI tu kena hantar through online system, TurnItIn. First time jugak seyh guna menatang ni. Siap boleh check lagi percentage of plagiary dalam assignment yang aku buat tu. Tu baru yang individual punya. Nasib lah yang assignment grouping tak kena macam tu.


Sebab kedua, mencari scientific reference untuk projek HCi kitorang tu. Ni serius hampa. Beriya nak cari bagai tapi kitorang punya interface pon tak settle lagi, nak cari apa kan? Masalah KELUPAAnN semakin serius. We've got to settle this matter ASAP. If not, we're soooo dead meat. --"

Another reason, aku melayan 9GAG plus buku-buku FIXI aku tuh. Hai, ketagihan melampau tahu. Nak nak bila dah melayan 9GAG tu, tak hengat dunia langsung. Cis. Apa nak jadi entah. Tambah pulak layan buku yang aku beli masa PCC hari tu, lagi lah~ Haha. Perangai tak semenggah betei. Orang siapkan assignment, aku pulak melayan jadah ni. Bukan aku, dah berpinar mata baca segala yang lecturer bagi, so rehatkan kepala otak dengan things that can make my head feel much lighter. HUMORS & FAVORITE BOOKS. ><

Kinda stressful week.
Dear friend, thanks for being there.
Hugs.
:)

Happy. Alhamdulillah.


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Awak, ye awak. Thanks for today. Thanks a lot. :')

Alhamdulillah. Hari pertama selepas pulang ke rumah is celebrated. Gembira. Enjoyed. Super duper fun. Thanks a lot Ya Allah. Syukran. :) Together we are awesome~!! Love you mucho. Nomu Nomu saranghae. 

Budak Tinggi, ya awak. Kenapa awak semakin tinggi..?? Ke saya yang semakin pendek..?? Erghh, seriously terasa sangat pendek standing by you're side. --" But, syukur dengan kekurangan yang Allah berikan ni, banyak kelebihan yang terselit. Alhamdulillah. Awak toksah nak jealous okey~ Weerkkk~!! :p

Makang with le familia. ><

Oh my dear lovely family, seriously freakingly missing you guys so much~!! Allah jek yang tak tahu betapa aku rindu nak balik rumah. Kalau aku tak kuat lah kan, entah la. Ahaks. XD But then, it's a relief seing them again. Lepas segala rindu dihati. Rindu dengan suasana bising rumah ni. Rindu. Rindu. Rindu~!! *bilik sudah ber'ac'* Mak, Ayah, Kak Lang & Amal. I love you~!! Mmmuahh~!! Oh, and Angah jugak. ;)

p/s: Angah balik bila aku sudah pulang ke UPM. Tak best.  Spoil. -.-

Hei, saya semakin pendek ke??
Konpius.
:|

Mid sem break, wuhuu~!!


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
Pheew~!! Lega semua paper test dah habis. Alhamdulillah. Habis dah sesi bertungkus lumus + tidur bersama nota-nota sekalian. Buat masa ni lah kan. Ahaks. Haha, April dah rupanya. 3 hari dah pon, hehe. Pejam celik pejam celik sekejap jek dah nak cuti mid sem. Tak sabar nak balik oi~!! Serius rindukan rumah, bilik and my lovely bed.


Balik rumah ni, apa lagi. Sesi menghabiskan segala stok-stok buku yang aku rembat masa Putra Cancelor Carnival (PCC) 2013 haritu. yep, aku rembat 9 buku kot. Guna 3 baucer. Wink wink. ;) Masih berbaki lagi 4 buku kot untuk dibaca. Ngee~ XD Nak cari masa yang sesuai.


Aku jenis nak membaca biar takde gangguan, baru feel dia mantop. Hiks. Nak nak jenis yang blur macam aku ni lagilah, ayat kalau pelik jek aku dah tak paham. Thats why I need a time, where I can read those books without any disturbance. :) Alhamdulillah, koleksi buku sudah bertambah. I'm lovin it. 너무 좋아~!!

Bila hati semakin tenang,
ALHAMDULILLAH.
:)