It's here, finally.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Yeah, hari terakhir untuk tahun 2011. Hard to believe though. Lots of things happened, especially lepas dah masuk UPM nie. :) Memang pengalaman yang tak ternilai. Dapat kenal ngan batch aku nie.

Plus, aku dapat belajar untuk matang ngan dorang sikit demi sedikit. Hah, enjoying every second experiencing my life here, with them. Yupyup, sayang kalian sangatsangat~! >< Terima kasih. :)

Kawan seperjuangan sekolah and matrik, aku tak pernah lupakan kalian. :) Kalian juga banyak mengajar aku tentang kehidupan, especially as a teenager yang baru nak mengenal dunia luar.

Dapat aku rasa perubahan yang ada, tetapi tak secara keseluruhannya. Hmm, well, masih lagi belajar, and I'm enjoying it to the fullest.

TwoThousandEleven :
Thanks for the heart-stopping and heart-breaking moments.
Thanks for the friends and "frenemies".
Thanks for the cries and the laughter.
Thanks for the lessons and the regrets.
Thanks for the best and worst experiences.
Thanks for the people that I love and hate.
Thanks for the blessings and the punishments.
Thanks for everything.
Goodbye 2011, you’ve been an awesome year. Hello 2012, bring it on.
 loveLoveLove.
:) 

Home Sweet Home? :p

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Haih, kesengalan membara~ Dah nak balik UPM dah pon, baru nak update, lalala~ Kemalasan melanda diri la pulak, weee~ :p

Sabtu pagi balik sini, *umah sampai pulak petang. Lepas tu, terus kua gie pekan, jumpa ngan orang tu pulak, hihihi~ :) Yes~! Finally, dapat gak balik Mr.Mini aku, hihi. Rindu beliau sangatSangat lah. ;) Malam tu, terus layan movie sampai lebam~!

Ahad, means semalam, kua petang ngan member aku, Shila and Ofi. ;) Gerak gie umah Shila dulu, pasti kitorang gie Tesco Bukit Beruntung. Hehe, Shila mau beli aerial untuk tv dalam bilik dia, haha.

Then, lepas da beli barang, balik umah Shila, lepak sana. :) Sambil tu, kitorang tengok cerita, sampai tak sedar jam nak kul 7 dah~! Hoho, terus aku rushing nak balik umah, gila la, dah le gelap aku tak nampak. Mau naya aku bawak kereta gelapgelap uh nanti. :p *sebelumTuSinggahUmahDiaDulu :)

Sekarang dah kul 1.38 pagi, and I'm still not sleeping yet. ==' Perghh, dah la nak gerak pagi kang, tautau kang bangun lambat, balik pon lambat, adeh. Angah pulak tanak anta, sengal jek~ Kua ngan membermember dia.

Awak, awak dan awak.
Saya sayang awak.
:)

It's good. :)

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hello world~! Ehehe, pepagi buta nak update blog. :p Bukan ape, saje tangan nie menggatal nak menaip. Pape je la kan, haha.

Yesterday was one of my HAPPIEST day ever. Lama betul tak jumpa, then jumpa balik kan. Yeah, terima kasih bebanyak ye awak. ;) Walaupon sekejap je, tapi saya seronok dapat luangkan masa ngan awak, hehe. *jgnLupaKirimSalamKatUmiTau

Maaf la jugak eh, wat susah awak je antakan saya. Rumah awak pon bukan dekatkan, lalala~ Thanks again. ^^

Thanks for the bag. 
:)

Taggie~

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hai hai semua~! ^^ Heh, bukak blog macam bese lah, check shoutbox, then Aishah mention yang aku telah di tag. Wah, tak pernah kena, tetiba kena nie, excited aku, lalala~ *bajetComelLettewww

Pape pon, thanks for the tag dear. >< Oke, the rules are ;

  • You must post this rules in your entry.
  • Each person must post about them self in their journal.
  • Answer the question that tagger has set for you in their post and create 11 questions for the people that you have tagged to answer.
  • You must tag 11 people to tag and link them to your post.
  • Go to their page to tell them that you've tagged HIM/HER.
  • No tag back.
  • Stuff in tagging section 'You've tagged if you read'.
Me :
♥ Name given was Nur Atiqah Mauli Azam.
♥ 19 years old ; 16 Feb.
♥ Currently studying Bac. Comp Sc - Soft Eng in UPM, Serdang.
♥ Love PURPLE so much. :)
♥ Simple, petitte, cute. ;)
♥ Laughing is my hobby.
♥ Love my family ;)

Questions from Aishah.
1. Suke Anime tak ?
    Suka, suka, suka~! ^^

2. Ade tabiat pelik tak ? Contohnye ?
   Hmm, rasanya tade kot.

3. Bnde yang korang betul-betul nak sekarang ni ape ?
    Dapat CGPA bagus untuk sem nie, nak dapat dekan. :)

4. Ade sesiape yang istimewa tak kat hati tu ?
    Ade, ade, ade. 

5. Antara Angry Bird, Domo atau Elmo, mane yang korang minat ?
    Domo, Domo~! ♥ 

6. Selalu tidur lewat tak ? Kenape ye ?
    Selalu sangat. Kadang sebab wat assignment, kadang tu sebab tengok midnight movie, ngeee~

7. Bnde yang mesti ade dlam dompet korang ape ?
    Kad pengenalan, lesen, and barang penting yang lain. Duit la sikit. ;)

8. Suke gadget tak ? Contohnye ?
    Suka la jugak, tapi tak berapa nak minat sangat ah. :p 

9. Bnde yang korang paling suke buat time ade masa lapang ape ?
    Layan movie Korea/Jepun/Thai dalam bilik. *sekarangNieLa

10. Pndai main gitar tak ?
      Tak pon.

11. Lagu yang paling korang suke sekarang ni ape ?
      Takut - Amalia Alias.

Oke, done with answering the questions, now it's my turn. :)

  • Korang kenal aku tak ?
  • Suka aku tak ?
  • Sayang aku tak ?
  • Korang watpe masa wat post nie ?
  • Seronok tak belajar ?
  • Apa binatang yang korang teringin nak bela ?
  • Ada allergy tak ?
  • Makanan yang korang rasa pelik tapi teringin nak makan.
  • Minuman pulak ? *macamSoalanAtas
  • Describe yourself in one word. :)
  • What do you think of my questions?

Okeh, siap sudah. So, sila jawab dengan sejujurnya ye, lalala~ :p *soalanAkuMerepekSaje Tanak jawab pon tape, nevermind. :D


The taggie :
Hey awak, Selamat Hari Lahir tau.
;p

What can I tell ya is...

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Di pagi hening nie(2:01 am), nak jugak aku update blog nie, hukhuk. Bukan ape, just nak meluahkan ape yang terbuku dihati aku nie. Tapi aku sendiri tatau ape yang aku nak luahkan kat sini.

Hmm, roomate aku pon nga tido uh, hukhuk. Yang aku nie pulak, tak retiReti lagi nak tido, jam da kul bape da tu. Well, mentanglah esok seharian aku tade kelas, bajet tido lambat la kan, lalala~

Ditelan mati mak, diluah mati bapak

Tu jelah yang aku boleh conclude kan untuk hari nie. Till then, papai~! ^^ Oh, sebelum tu, terlupa lak. Kawan, terima kasih. Sayang selalu. <3
Allah + keluargaku + kawanku = stronger me.
Uncomfortable.
Disturbing.

Oh Ombak Rindu.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hey peeps~! Lomg time no see lah, ehehe. :p Oke, lately nie aku agak busy la jugak, so, tak sempat nak meng'update' blog nie, huhu. Lots of things happened. :)

Mock Interview(1 Dis 2011)
Pheww. Yang nie paling tak best, sebab membuatkan ke'nervous'an aku berada pada tahap yang paling tinggi melebihi ketinggian aku yang tak bape nak tinggi nie. :p Tangan aku sejuk gila kot. -.-'

Masuk je bilik, gagap aku. Jawapan tah pape tah yang aku bagi. Boleh pulak tangah jawab tu aku sebut "Ape?", like oh tidak. MamposMampos. Macam mane pulak aku boleh tersebut ape uh, adoi.

BBQ CARE XII(3 Dis 2011)
Perghh, memang terbaik wokk~! Menjadi jugak kan event uh. Hasil usaha and kerja keras geng-geng aku merancang since bulan lepas lagi. Terima kasih sangatsangat kat seniorsenior yang sudi memberi tunjuk ajar kat kami dakdak freshie nie, hihi. ^^

Tanpa bantuan and guide dari dorang, aku tatau la apa jadi ngan event uh. :p Walaupun kitorang kadangkadang de gak rasa bengang kan, sebab asik kena tegur and macammacam yang tak kena, tapi teguran tu la yang membawa kejayaan event BBQ CARE XII malam tu. :)

Bola Jaring(3-4 Dis 2011)
Wuhuuu~! Tahniah buat K5's netballers. :) Tak sia-sia kita berlatih hari-hari. Sampai malam gak tu kan? Alhamdulillah, berkat usaha gigih kitorang tu, berjaya jugak kitorang merangkul gelaran juara. ^^


Berjimba bersama classmate(4 Dis 2011)
Yeah, lepas je balik dari netball, aku gerak keluar ngan dorang. Hehe, kami ramaiRamai gie kenduri kawin abang Fisa. :) Gie 2 kete. 1 kete Bulot(die, Kuro, Sidot, Kewek), 1 kete lagi kitorang sewa(aku, Tipan, Khal, Mek, Paku).


Lepas gie kenduri, gerak gie tengok wayang, kat One Utama. Tengok cerita pe lagi, kalu bukan Ombak Rindu. :) Perghh, memang layan habess~! Kitorang yang girls nie je la yang tengok pon except for Paku, hehe. Boys yang lain merayap. :p

I cried last Wed morning.
I don't even know why.
:( 

Hello December ! ^^

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hai peeps. Its December 1st. Hehehe, waktu aku menulis nie, hujan sedang mencurah-curah kat luar uh. :) Sejuukkk! Tidur nie, memang ta sedar da smapai mlam kang. :p Latihan netball pon kena tangguh gak, hukhuk.

Hihi, Alhamdulillah, dapat gak aku login balik blog aku nieh. Ai, kenapa pulak aku cakap camtu? Sebabnya, sebelum nie, aku nye account disabled kot. -.-" Sedih betul aku, berkobar-kobar nak update. Satgie, login je dapat lak menatang nieh.

I was like, apekah????! Waaaa, nak menangis aku seyh. Bia betul nie kan, adoi. Aku try la, ape yang dia tulis uh. Kira aku tulis ah kat dia, ape yang jadi time account aku disabled uh. Perghh, hoping that everything is gonna be ok. :)

Aku pon check la e-mail aku semalam. Dapat rep from Google bout hal nie. Yess~! Berjaya login semula account aku, hihi. :)

Thanks Google. ^^ Syang lebih la, mwahaha. *gilaGila Hari nie aku kena wat mock interview. Pheww, lega, habis gak. Sekarang focus untuk Oral Presentation pylak, adeh. Video da la tak siap lagi, waaa~! -.-"


oke, entry panjang sikit.
rindu betul main netball.
weeee~
:)

Hey old friends~!

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hari nie kua jalan lagi pergi Mines, ngan Paku. Err, pembetulan, beli barang sebenarnya. Beg aku dah jahanam, so da tade beg nak pakai untuk pergi kleas. -.-" Sedih betul, bape kali tukar beg dah aku nie kat sini.

Dah alang-alang keluar nie, beli jugak la susu, susu tepung ye. ^^ Lama dah aku tak minum, sukasukasuka. Bukan ape, saja la beli, boleh gak at least mengurangkan sakit perut aku nie.

Ubat aku pon dah nak abes, tapi bila makan pulak perut aku sakit. bila kosong tade ape pulak, pelik je seyh. Dah kenapa pulak ala perut aku nie ??

Ha~! Aku jumpa Teot ngan Apit pulak waktu break untuk solat. Haha, kelakar je aku rasa kot. Dah la aku dah lama tak jumpa ngan Teot, rindu bangat seyh. Awak pon kat UKM kan, dah dekat da tu. Apit dari Rasa drive datang amik Teot kat UKM, perghhh, untung la kau Teot kan. ><


Oke, muka aku sangat bangang, tudung bersepah, hahaha. :p Pape pon thanks korang sebab sudi bergambar. Terima kasih gak kat member korang yang tolong mengambil gambar tu eh. ^^ Teot, pasnie kalu rasarasa nak berjimba samasama, roger2 keyh.

Barang semua dah beli, apa lagi, balik~! Hehe, hujan pulak balik tadi, tapi tape lah, rahmatkan. ^^ Sejuk jek, buat aku rasa nyaman, and at the same time aku rasa nak muntah sebab perut yang meragam nieh. -.-" But, ahlhamdulillah, aku berjaya untuk tidak muntah sehingga lah sampai ke kolej.

Till the, see ya~! :)


Dear stomach, I love you.
I'll take good care of you.
I promise. :)

Nothing Much...

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Phewww~! Alhamdulillah, dapat gak aku mengharungi hari yang membosankan nie, lalala~ :p *padahTakBalik Angah la nie, aku ingat dia balik, tuptup, tak balik pulak. Langsung aku tak jadi balik.

Dah bosanbosan tadi, tetiba rasa nak wat kepala blog yang baru pulak, mwahaha. Amacam, oke tak ?? Simple jerp aku wat, haha. Aku tak reti nak wat fancyfancy nie. Tu je lah yang termampu aku wat. Simple, tu je yang aku suka. *headerAkuKan :)

Hah~! Aku rasa cam ubat yang dr bagi uh tade effect pon kat aku. Sakit perut aku tetap ade. Lepas da makan, lagi la sakit even da makan ubat. -.-" Macamtak berfuntion jek, huhuhuu~

Oh bilalah nak siap kerja unutuk presentatoin Oral Communication Skills aku nieh. Korang, korangnye part da siap ke ??! Aku chart pon tak wat lagi, ahah. :p

Must be done tonight~!
♥ Hwaiting. :)

New Year. ^^

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Salam Maal Hijrah~! ^^
Alone, again.
:)

Padan Muka Kau~!

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Annyeong~! Hmmm ah sudah, nape pulak da padan muka nie kan. Ehehe, well,sendiri buat sendiri tanggung la kan. Natijah dari perbuatan sendiri, terima aje. ><

Aku pon tatau cane la kan, but aku disahkan oleh doktor kena gastrik semalam. Ahaha, pelik jugak aku, macam mane pulak aku ley kena? Aku tade la tinggal makan kot?

Hmmm, so kira terjawab gak la sakit perut aku yang dekat seminggu aritu. Aku fikir sakit biasa je, tapi lepas da kena paksa oleh Paku untuk gie PKU, baru la gie check, and begitulah resultnya. :p

Amacam, puas hati kau dah? Buat lagi perangai degil tak sudah kau tu, akn dah mendapat dah. Kurangkan la degil aku tu ATIQAH oi. Tak larat da rasanya. ==' *sesiMonologSendiri

Okeh, sambung wat keje la sikit, nanti aku update lagi. Papai~! ^^

Still sakit perut.
:(

CANDID TIME CONTEST

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Annyeong~! ^^ Hehe, da lame aku tak join papecontest kot. Hmm, agak malas seyh, hihi. Sekarang tetiba pulak rajin. Thanks to Adek Muna yang menganjurkan contest nie, and terima kasih gak kat Adek Nabila sebab tag. ^^

Klik gambar untuk maklumat lanjut.
^^
gambar untuk dipertandingkan ;













Loving every moment with them.
Tagging : Mya and Putri
Stomach ache.
:(

It's Done.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Wohoo~! Alhamdulillah. Tadi baru je lepas abes jawb test2 programming, lalala~ Tetibe rasa rajin pulak nak update blog nie. Hehehe, da kena tinggal lame blog nie kan, ciandia sowangSowang  kena tinggal, hukhuk. :p

Aku tatau ape pon nak tulis sebenarnya, saje jek menggatal nak menaip yang tah pape nie. ==' Err, mikntak maaf bebanyak. Aku stop la ye, nanti ade story aku cerita lagi.

Hah, tak lupa jugak wat kawanKawan yang amik STPM uh, aku wishh korang GOOD LUCK keyh~! ^^

All the best ye kawan ! ><

Minggu test.
Harap dapat buat sehabis mungkin.
:)

Huh??

Huh, another busy week kat UPM. Ntah kenape sume bende aku rase cam nak berlangsung/diadakan minggu nie? Pelik aku seyh, like seriously? Apa jadah weyh, adoi. Ngan Orienteering lah, PENITI lah, BBQ CAREXII lah. Pening deyh, hukhuk.*gatalLagiNakTerlibat

Aku pulak, rajin beno nak masuk kan, satgie, sume clash pulak. Perghh, tak macam ape lak kan aku. Kelam kabut kot. ==' Dah la mase nak prepare bende jadah uh sikit jek, lagi lah aku. Memang terbaik la kan.

Ngan assignment berlambak lagi tak siap, mwahaha.*berlambakSangatLaKan Err, memang tak pandai nak bagi masa betol lah aku nie. ==' Kang langsung jadi cam Jumaat lepas, 1/2 jam aku lambat masuk kelas. Pffttt. :p Okeoke, dahdah la nak mengeluh keje kau kan.

Ahah~! dalam pada cerita aku yang sengal tadi, de gak event yang best. 9hb aritu, Tun Dr.Mahathir Muhammad datang UPM seyh~!  Wow, segak sungguh beliau. ^^ Well, bagi aku yang dah memang minat dia nie, excited terlebih la kan, eventhough dapat tengok dari jauh jek. Aku tumpang gembira untuk Hez, dia siap dapat sign Tun lagi kot, sumpah jealous weyh~! Untung la kau kan Hez, hikhik. ^^ *terbayangKesegakanTun

Selain dari nama aku da bertukar jadi KECHEK tu kan, aku dapat lagi 1 nama baru, mwahaha. Nie lecturer discrete aku la yang panggil aku, hihi. Sakit perut aku kot menahan gelak dia panggil aku gitu, dak kelas aku pon pelik je asal dia panggil aku ADEK. Yes, dia panggil aku ADEK, memang tak bla la kan. Ehehe, tau sebenarnya dia nak sebut KECHIK, but ended up panggil ADEK, lalala~ Bajet muda pulak aku tetibe dalam kelas tu. Even dak2 Cina pon de yang panggil aku ADEK da, pengaruh Dr.Azmi tu lah. :p

Agakagak bertukar lagi tak name aku pasnie.
Bhahahaha~
:p
*Nav bar aku da tukar ><

Eid Al-Adha Mubarak ^^

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Celebrating alone in my room.
Happy Eid everyone~!
^^

Eh, lupa pulak nak letak tajuk.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


Ahah, alhamdulillah. ^^ Semua marks untuk Test1 aritu dah dapat. Perghh, bersyukur kot dengan result yang aku dapat. Walaupun tak la bagus mane aku rasa, but still, cukup la bagi aku. Dah itu usaha aku kan, so, gitu jugak lah resultnye kan, lalala~ :p
*ayatTahPapeTah

Overall, subjeksubjek teras melepasi tahap yang sepatutnya, alhamdulillah~! Tak sangka jugak sebenarnya. ^^ Cuma yang subjek uni nie lah, mwahaha, macam ke *SYURGA* result aku, especially yang KENEGARAAN uh. Perghh, rasa cam ape je tgk result aku kot.

Sekarang masa untuk fokus fasa2 sem1 nie pulak, haha. *ayatNakPoyoAje Nanti Test2, lagi mencabar kot bak kata lecturer aku, kuangkuangkuang. :p Hah, ajaAja Hwaiting~! All the best untuk aku and semua kengkawan ku yerp. Kalian tolong doakan jugak eh. ^^

Wondering if I should go home this weekend.
=='

Them.

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
Kolej tersayang, Kolej Kelima :)



CARE XII di Hutan Lipur Lentang, Bentong, Pahang.

Seem not enough eyh?
=='

Wanna have fun?

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Hai peeps~! Jom sambung cerita lagi nak? Hmmm, disebabkan dalam sebulan lebih aku tak menaip nie kan, rasa janggal nak menaip tu still ade lagi seyh, lalala~ ><
  
Aku tak cerita lagi kan yang aku masuk Minggu Perkasa Putra(MTP). Perghh, memang terbaik wa cakap luu~ Setiap tahun memang ade. Kali nie kolej aku (K5) bergabung dengan K6. Tema tahun nie Tunku Abdul Rahman. Aku pulak masuk tarian. Seriously memang best sangatsangat dapat join. Tak sangka pon dapat join sebenarnya, banyak saingan kot time audition.

Such an awesome memories~! Walaupon de jugak kekurangannya and ‘things’ yang tak seronoknya, but still aku enjoy seyh. ^^ Tak macam tahuntahun sebelum nie, tahun nie bukan rezki kitorang untuk menang. Takpe lah, Kak Mira cakap at least kitorang dah buat sehabis baik malam tu.

     Lepas MTP, Minggu Kami 5th pulak. Haha, yang nie aktiviti anjuran kolej. Sepanjang minggu uh, macammacam aktiviti berlangsung. Ade bukak gerai, main bola jaring, futsal, sukan rakyat, bola ring, 5th Got Talent, rewang, Raya Di 5th. Memang seronok sangat. Minggu tu, senior and junior saling membantu, even felo pon turun padang gak weyh. Well, kata FAMILY kan, memang terbaik lah semua~! 

     Hmmm, ape lagi yang aku nak tulis nieh??? Ha~! Aku de masuk Sekretariat Sukan & Rekreasi, Sekretariat Kebudayaan & Kesenian(automatikcuzjoinMTP), Kelab Kembara pon aku join gak. But, aku tak amik koko la pulak sem nie, penuh seyh, hukhuk. Kena berebut la sem depan kot, padah lambat daftar. ==’ 

     Oke, enough for now. Pening pulak baca banyakbanyak nanti kan. Dah la berserabut ceritanya, gambar pon langsung tarak. Hehe, lain kali la aku upload, okie? ^^ Till then, papai~

     I’m such a fool.
:(