FIXI books. :)

4:26 PM


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat petang. Haha, gila formal aku ni. Heh. Tatau nak buat apa petang petang gini. Tangan gatal pulak nak menaip ni. Ceh. Parah betei lah. Stok buku bukan main banyak dalam bilik ni, malas jek nak baca. Bukan apa, mood tak mari la nak baca. Nanti tak feel lah pulak, ahai. :p

Setakat yang aku dah baca since balik rumah kelmarin buku ILUSANITI & MENTAL. Serius terbaik wa cakap sama lu~ :) In progress sekarang ni buku ASRAMA. Page depan-depan je dah buat aku meremang seh. Entah bila dapat habiskan. Entah habis entah tak. Sanggup tak sanggup jek. Awak ni dah le jenis cepat nak membayang. Seteghes. Even siang siang ni pon penakut. Pfftt.

At first aku baca agak pening jugak la nak hadam kan. Awak ni jenis slow, lembab nak pick up. Then slowly cerita dia getting interesting. Especially bila memasing kinda have wake up call bila memember dorang mati one by one and memasing mimpi benda yang sama. Seriously minducked. Totally worth it baca buku ni dalam tren balik haritu, mwahaha. XD 


Hah, memang mental gila aku baca buku ni seh. --" At first tu, aku macam boleh agak cerita dia, turns up lain pulak jadinya. Haha, so memang unexpectedlahkan kiranya. Macam buku ILUSANITI tu jugak, aku amik masa nak hadam jadah cerita MENTAL ni pasal apa. Sampai ke sudah mental kot. Serius. Awesome read.


Ahaa~ Masih dalam peringkat pembacaan, tak khatam lagi. Aku pon tak tahu aku sanggup ke tak nak khatamkan, adeh. Macam yang aku mention tadi, aku jenis cepat membayang. Urgh, totally hate it. ㅠ.ㅠ Not that I hate this book, I hate myself for being like this. Always imagining unnecessary things. :|
Bila lah nak joging ni.
Hmm.

You Might Also Like

10 comments

  1. wow, novel jenis mcm ni lah baru aku datang semangatttt nak bace nih ! haha xpernah tau pulak kewujudan FIXI ni sbb sy minat bace novel, except novel2 jnis mcm ni, semua tajuk nmpk best ! nak beli lah nnti , berapa satu ek ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep yep, novel FIXI ni lain daripada yang lain. :)
      Belilah, memang best, tak rugi.
      Boleh gi kat sini untuk maklumat lanjut, hehe.
      --> http://fixi.com.my/

      Delete
  2. rase macam ade satu filem yg sama cerita macam nie.tapi tak ingat ape tajuknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, ade ade, memang ade. :)
      Based on buku FIXI tajuk PECAH.

      Delete
  3. semua buku-2 Fixi memang the best ! (=

    ReplyDelete
  4. buku fixi memang interesting. cuma akak tunggu masa je ni untuk habiskan third year and baru masyuk layan buku buku ni. heee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lahh, yeke.
      Ohh, tunggu stok banyak ye.
      Chik pon cuti sem ni dok melayan stok buku yang ada. Hihi. :)

      Delete
  5. srsly suka buku fixi, walaupun kekadang mengarut sikit tpi best, lagi lagi Mental, akhirnya, i yg jadi mental. hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. TRUE!!
      Hahaa, memang mental habis dengan buku MENTAL ni. ><

      Delete