Linggi mari . . ^^

3:10 PM

phewww, penat sangat² semalam seyh . .
aQ gie anta orang kawen, orang taman aQ . .
aritu da wat belah perempuannye kat cnie, semalam belah lelaki pulak, orang nogoghi, hekhekhek . . :p
aQ pown tade ape nak wat, so, join sekali, bukan salu kann . .
punye la awal bangun kan, nak bersiap la, bab nak gerak awal . .

aQ snap time balik lah~
nie la pengangkutan kitorang nak gie sana, ehehe, PURPLE youu~
kalo ta yang gie juz orang dewasa jekk, budak² ta gie . .
tapi, disebabkan ta ramai yang gie, thats why la budak² pown join gak akhirnya . . [meriahkan bas tu]
perjalanan amik mase dalam 3 jam rasenye . .
kitorang gerak kul 8.30 camtu, sampai 11.30 . .
lame tuu, tu pown sebab kitorang lalu KL . .
udah le jalan ke Selayang uh memang selalu sesak, memang amik mase la kat situ . .

da sampai PD uh, ley pulak kitorang tersesat sikit, ehehe . .
terlepas 1 simpang jekk, kitorang terlajak terus sampai Melaka, ahaha . . :p
no wonder jalan uh cam familiar kat aQ, jalan uh aQ pena lalu ngan Pak Long time nak balik dr KMJ dulu . .
nasib baek pemandu cepat sedar, kalo ta, lagi jauh kitorang agaknye, jalan² kejap la kann . . :p

da sampai tu, kitorang tumpang rumah sebelah, yela, kt uma pengantin penuh, ramai orang . .
memang baek lah atuk n wan tu . . ^^
bukan ape, senang kitorang nak solat ke ape, tu lah tumpang umah dye, hihihi . .
waktu kitorang sampai, pengantin tade lagi, belom datang . .
kitorang minum² dulu, tengok tv, haha, memang wat cam umah sendiri la kann, especially budak² nie . .

posing², jangan ta posing . .


pengantin da sampai, ape lagi, amik la gambar kan. kan, kan . .
Kak Ayu cantik sangat, Kak Ngah la yang solekkan tu . . [tatau name Kak Ngah la . . :]
yang pengatin lelaki, sampingnye ta siap lagi, En.Mizi yang tolong wat samping dye . .
ta bape sure name abang tu ape lah, nak tulis nanti takut salah pulak, nggeee~
yela, awak bukan kenal sangat ngan dye . . :p





pas da siap sume², ape lagi, mase untuk mengantar pengantin la meyh, hahaha . . 
2nd time aQ join funtion gnie, 1st nye time Pakcu aQ kawen dulu ngan Kak Ira . . ^^
rombongan kitorang patutnye tema biru, tapi tulah, ade je makcik² nie yang tade koleksi baju kurung biru, so, lari tema lah nampaknye kan, tapi ade la gak tu yang masuk tema . . [aQ salah sorang daripadanye]
n utuk ke-2 kalinye gak la telinga aQ sakit dek sebab bunyi kompang yang sangat² la kuat, haih . .

kusyuk pulak dak kecik tu tengok kan . . ? ?
hah, nie la dak² kompang nye, HIJAU tu babe, dari jauh da nampak . .
ade sorang budak kecik kat tengah tu, tapi terlindung suda, kecik² pown, sakit gak telinga aQ denga, kuat ! !
sampai depan uma, ingatkan da boleh masuk dah, tapi kitorang kena tunggu pulak, orang menyambut missing in action kejap time tu, terpaksa la menunggu dalam kepanasan kat lua uh, da berkipas² da sume orang time tu . .
aQ pulak, dok sibuk ke hulu ke hilir, nak cari mak aQ . .
kat bawah khemah tempat pengantin makan upenye . .

alahai sweet nyee . .

yeay, masuk time, akhirnye, dapat gak angin . . [kipas dalam umah]
pergghh, betapa aQ kepanasan kat lua tu, sejuk gakkk . .

 pelamin yang sangat simple . .
sebijik cam pelamin Pakcu aQ dulu . .
tema dorang emas kowt . .
nice jek, sweet sangat tengok . .

tapi ade 1 perkara yang kitorang dok heran . .
dalam umah uh tade sape yang dari pihak pengantin lelaki, sangat pelik la kan . .
but, kitorang lantakkan aje, ehehe . .
yela, awak sibuk nak amik gambar aje . .
klik sane, klik sini . .
penuh pulak umah tu, da sume nak amik gambar pengantin bersanding . .
tapi kejap jek, tade tepung² tawar ke ape . .
pas da bace doa, kami pown kua, makan time ! ! !

ha, ha, tengok mane tuu~

abang nie gile² gak kowt, ape yang dapat aQ tengok la . .
mase nak amik gambar especially . .
Ekin nak amik gambar dye, cam² dye wat . .
abes sume gelak, comel jekk . .
masa makan, aQ terpisah ngan mak . .
aQ makan ngan Cik Mah jekk . .
Mak ngan group rombongan . .
rugi ta makan ngan mak, dapat makan lauk pengantin lah dude ! !
sedap, macam² ade . .
ikan masak merah la paling menggoda . .
ade gak udang, pastu hati masak kicap kowt . . [tapi aQ ta makan pown]
rugi, rugi, memang rugii~

pas makan, lepak umah atuk balik, ehehe, sebelah je pown . . ;]
then da masuk waktu, sume pown solat . .
beratur tu, tunggu giliran, cam ape jek nak kena beratur bagai . .
yela, awak pown menumpang jekk, taya nak banyak kerenah sangat la kann, itu da melampau la owh, nak demand², gie umah sendiri . .
 da sume abes solat, nak bertolak balik la . .
malam tu pulak ade majlis lagi kat taman damai nie . .
so, mesti balik sebelum kul 6/7 . .
balik nie pown sesat mesat gak . .
bape kali pusing balik pown aQ tatau . .
balik nie, aQ tido jerp, penat seyh ! !
kaki aQ nie, ag la, cian dye . .
balik tu jek, mandi, solat terus membongkang dalam bilik ~ 
such a tiring journey . .
but i had fun and enjoyed it . .

You Might Also Like

0 comments