#60 random facts about me.

2:43 AM

السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ


1) Full name :
 Nur Atiqah Mauli Azam

2) Current crush :
 Hmm, tiada mungkin. ;)

3) Addiction :
 PURPLE color and chocolate~!

4) How tall I am :
 148 cm. Tidak pasti, ukuran selalu berubah, haha.

5) Relationship status :
 Dating with En.Bintang.

6) Girls I trust :
 Them;
      . Nurul Afiqah Mohd Batni [Feeqa]
      . Nurlisa Sofian @ Mohd Sofi [Lis]
      . Nurazreen Ali Badri [Areen]
      . Nurul Farinasha Hanis Zulluddin [Acha]
      . Khalilah Abd Basid [Khal]
      . Nurul Nafisah Adam [Fisa]

7) Boys I trust : 
 Them;
       . Tajul Ariffin Mauli Azam [Angah]
       . En.Bintang
       . Muhammad Helmi Hasman [Paku]

8) Current mood :
 Natural jerp.

9) Favourite colour :
 Ungu lah!

10) Confession :
 Pernah buat kerja jahat, mwahahaha. :p

11) Who I miss :
 Semua kawan aku yang dah lama aku tak jumpa, especially dak SK PULAPAH, Negeri Sembilan.

12) Who I last hugged :
 Malam tadi baru peluk Angah, hehe. ;)

13) Who understands me? 
 Shamshila Mohd Kamil [Shila]

14) Someone who is always there for me :
 Nurul Atiqa Ismail [Tipan]

15) Last text? 
 To En.Bintang --> Hukhukhuk~

16) Who makes me laugh the most :
 Family saya. XD

17) Who I do the craziest stuff with :
 Ofriana Udin Ariga [Ofi]

18) Who makes me smile :
 En.Bintang :)

19) What am I listening to :
 Kelitik Cinta - Mas Idayu *dangdut youu~

20) Bestfriends :
 Nama-nama yang tertera di atas.

21) What I hate :
 Kucing. *tak tahu lah kenapa

22) Are you loud, outgoing, or shy? 
 Semestinya LOUD, ahaha.  *betul tak kengkawan. :p

23) Who are you looking forward to seeing :
 Mereka;
              . Nur Ain Mohd Radzali [Ain]
              . Sakinah Shamsunor [Skin]
              . Siti Nur Hafizah Mustafa Kamal [Jaja]

24) Are you easy to get along with :
 Depends kot, mwahaha. Tade lah, senang saje. ;)

25) Have you ever given up on someone, but then gone back to him? 
 Setakat nie, tiada lagi mungkin? Never given up on someone yet.

26) Do you think you'll be in a relationship 2 months from now ? 
 Already did, ahah~! >.<

27) Who from the opposite gender is in your mind? 
 Seorang kawan nie, nama dia adalah RAHSIA. :p

28) What does your most recent text say :
 From En.Bintang --> Tanak da..tgh mlm ckit bole *kami mahu skype-ing ;)

29) How do you feel about abortion :
 Satu tindakan yang sangat tidak wajar and tidak bertanggungjawab. Tak rasa berdosa ke? Rasa bersalah? Bayi tu tatau pape, innocent kot. Jangan jadikan dia sebagai mangsa. Kita bukan BINATANG kan, kita ada akal. Maka, sila gunakan akal yang ada tu dengan wajar oke. ;)

30) Do you like big crowds of people? 
 Sesungguhnya aku tak suka, semak, sesak serta panas seyh~!

31) Do you still talk to your first crush? 
 Yup, baru saje kot, hekhek.

32) Do you like bubble baths? 
 Yup, yup~! Terasa seperti macam baby kot.

33) Where would you like to travel? 
 Korea, Jepun dan Itali.

34) Do you have trust issues? 
 Yes. Sekali dah rosakkan kepercayaan aku, memang susah nak dapatkan balik PERCAYA tu.

35) Favourite part of your daily routine? 
 Kalau kat UPM, wat kerja sesama classmate. Kalau kat rumah, eat ALL the food~!

36) What do you do when you wake up? 
 Errr, gosok mata kot.

37) Do you wish your skin was lighter or darker? 
 Nope. Aku suka dah kulit aku sekarang. Alhamdulillah. :)

38) Who are you most comfortable around? 
 Family dan kengkawan aku.

39) Have any of your ex's told you they regret breaking up? 
 Mwahaha, ade kah?? :p

40) Do you ever want to get married? 
 Semestinya lah aku nak kawen kan, ngeee~ XD

41) Is your hair long enough for a ponytail? 
 Boleh je nak wat ponytail nie~

42) Do you play sports? 
 Yes, yes and yes. Memang tengah bergiat aktif sekarang nie, haha. *tamak pulak rasanya

43) Would you rather live without TV or music? 
 TV, sekarang banyak cerita yang membosankan. -..-

44) Have you ever liked someone and never told them? 
 Haha, ada lah kot?

45) What do you say during awkward silence? 
 " Err, dah kenape? "

46) Do you think age matters in relationship? 
 Err, tak tahu nak cakap ape sebenarnya nie. Bagi aku, umur tu tak menjadi faktor kot dalam sesuatu perhubungan. Kalau dah masing-masing selesa dengan pasangannya, apa salahnya kan. Toleransi sangat penting la bagi kes nie. Banyak je pasangan sekarang yang beza umur sangat besar or even pasangan dorang tu muda or tua dari dorang. Umur tak mencerminkan kematangan seseorang. Ada jek orang yang sangat matang even umur dorang masih muda, and ada pulak yang sebaliknya. Thats all from me, sekian, mwahaha. ;)

47) What do you want to do after high school? 
 Kalu ikotkan rancangan lepas sekolah menengah dulu, aku nak masuk matrikulasi, dan Alhamdulillah aku berjaya. ;)

48) Do you believe everyone deserves a second chance? 
 Depending on the person yang bakal menerima second chance tu kot. Kalau dia seorang yang menghargai peluang yang diberikan, maka teruskan. Jika tak, haha, sorry to say lah eh. :p

49) If you're being extremely quiet, what does it mean ? 
 . Sila jangan ganggu.
 . Mood aku sedang main lari-lari.
 . Something happened to me.

50) Do you smile at strangers? 
 If only I wants to.

51) Trip to outer space or bottom of the ocean? 
 Bottom of the ocean~!

52) Do you want a roomate? 
 Ahaha, nak jugak la~

53) What are you paranoid about? 
 Aku pon tak tahu nie. -..-

54) What was the meanest thing someone ever said to you? 
 Aku tak pernah amik kesah. :p

55) What language do you want to learn ? 
 Korean languange. ;)

56) Five ways to win your heart :
 Do as follows ya;
   . Loving and caring towards me . *semua girl pon suka kan~ and mestilah sepanjang perhubungan, jangan time nak kenal² tu jek
   . Don't do things that I HATE ! *u'll regreti it if u do it, thats all I can say ^^
   . Accept me as who I'm, don't try to change me. *I'll change myself if I wants to
   . Got sense of humor . *this way, I wont be bored with ya
   . I'm kinda egoistic girl, be tolerate ^^. *if you do so, i'll be tolerate too ; but depends on me :p

57) A book you love :
 Al-Quran. :)

58) Things you want to say to an ex :
 Hei, Hei. Terima kasih untuk semua ya. Aku pernah bahagia and happy dengan kau, so aku akan ingat semua kenangan-kenangan tu sampai bila-bila. Tak siapa boleh buat aku lupa benda tu. Halalkan makan minum or even pape je lah yang pernah diberi tu eh? Aku doakan kau bahagia dengan orang yang kau sayang. ;) Hope that we'll always in good term okeh, kita tetap kawan kan, kan, kan? Oh ya, jaga orang tersayang kau baik-baik okie. ^^

59) What you ate today? 
 Nasi putih, kicap, ayam masak merah + shake-shake aku tuh. ;)

60) Put your music player on shuffle and write the first ten songs that play :
     1. Maria Maria - Hindi movie song, Partner
     2. Ayat-ayat Cinta - Rossa
     3. Karma - Cokelat
     4. Why Are You Being Like This - T-ara
     5. Destinasi Cinta - Mestika 
     6. Ring Ding Dong - Shinee
     7. High High - TOP & GD
     8. Freedom - Mahir Zain
     9. Wake Up - Hillary Duff
     10. Just Chill - Hindi movie song, Maine Pyar Kyun Kiya

credit to Dya Azman.
Hoyeah, siap jugak~!
Skype-ing dgn En.Bintang.
:)

You Might Also Like

2 comments

  1. Paling sukalah num 14 and 46 tuuuuu;)

    ReplyDelete
  2. Cik Nurul Iqa : Hamboi, hamboi ye. Hehe, pon boleh Tipan oi~ ;)

    ReplyDelete