Background dotdot . . ^^

8:31 PM


oke Cik Eyfa, ini jawapan kepada pertanyaan kamu tu eh . .
tapi kalau kalian yang lain nak try, silakan . .
no problema lah, sharing is caring kan . . ><
but tuto nie untuk apply kat simple template lah . .
yang lain² aku kurang pasti ley apply ke tak . . ;p
  • Dasboard > Design > Edit HTML
  • Untuk copy, highlight text then tekan Ctrl+C
  • Tekan Ctrl+F, cari code nie ;
html body $(page.width.selector) {
  • Then letak code nie bawah code html body $(page.width.selector) { tadi.
background : url(URL BACKGROUND);
  • URL BACKROUND tu, tuka je url background yang disukai oke.
http://i1203.photobucket.com/albums/bb392/Ikha00/20070320_313973.gif
 http://i1203.photobucket.com/albums/bb392/Ikha00/11111111111111111111111111111111111.png
 credit : adik Atikha
*akugunasalahsatunilah*

preview dulu tau bila dah buat, dah puas hati baru save . .
back up gak dulu template ye papehal . .
tersalah buat, langsung habis nanti blog, menangis tak sudah pulak, ehehe . . ;p
time tu, tak dapek den nak nolong eh . .
till then, selamat mencuba~! ><
1st tutorial of mine.
aku wat tuto?!
unbelievable lah weyh.
;p

You Might Also Like

2 comments

  1. THANK DEAR :) NNTI LAU PE2 AGI SY TNYE LAGI EKK {^_^}

    ReplyDelete
  2. @Cik EyFa
    : most welcome dear.
    okie ^^

    ReplyDelete